Dečji karneval – još malo vremena za prijavu

- -
0

dečji karnevalNa Đurđevdan, 6. maja, 2013. godine, Turistička organizacija Kragujevca organizuje osmi Dečji karneval, u okviru proslave Dana Grada.

Istovremeno, to je i prilika da se najmlađi pripreme za maskenbal i učestvuju u takmičenju za najbolje maske.

Takmičenje će biti organizovano u tri kategorije: pojedinačna maska, porodična maska i grupna maska (koja može da ima od 3 do 10 učesnika).

Okupljanje učesnika je u ponedeljak 6. maja, od 10.30 sati duž ulice koja od „Bezistana“ vodi ka Cvetnom trgu i prolazu između stare i nove zgrade Pošte, kroz Višnjićevu ulicu. Postoji precizan raspored pozicija u koloni, koji je učesnicima poznat, a polazak je planiran oko 11.30 sati. Usputna uključivanja u Karnevalsku povorku, nisu dozvoljena. Karnevalska povorka iz Višnjićeve kretaće se Lepeničkim bulevarom do Dvomostovlja, gde će se nalaziti zvanice koje će tu doći posle Svečne sednice Skupštine Grada. Odatle povorka skreće u Ulicu 27. Marta, do Trga Radomira Putnika i vraća se do „Krsta“, gde se nalazi bina na kojoj će biti održan prigodan program namenjen najmlađima i izbor za najlepšu masku, među prijavljenim učesnicima.

Ove godine  u svečanom defileu i u programu na bini, po prvi put će  učestvovati folklorna grupa „Medžana“ sa Univerziteta iz Jerihona, mažoretkinje iz Bele Crkve i iz Leskovca, koje su bile na više svetskih karnevala, predškolci iz Batočine i Topole, kao i Miroljub Radivojević, predsednik Federacije karnevalskih gradova Evropske Unije za Srbiju.

Svi zainteresovani za ovo takmičenje treba da se prijave u Turističkom informativnom centru, na platou nekadašnje Robne kuće, u ulici Dr Zorana Đinđića br. 11, ili putem telefona: 034/ 335-302 i 034/301-306. Zbog praznika, prijave možete izvršiti još danas i sutra od 8 do 20 sati, kao i u subotu od 9 do 15 sati, jer su ostali dani neradni.

Za najbolje maske obezbeđene su brojne i raznovrsne nagrade.

Foto: Zoran Petrović, GTO Kragujevac

Nema komentara

Odgovorite