Deca iz socijalno ugroženih porodica besplatno na Kopaoniku

- -
0

kopaonik za decu iz socijalno ugrozenih porodicaGrad Kragujevac devetu godinu zaredom organizuje besplatan petodnevni boravak u „Kragujevačkom odmaralištu“ na Kopaoniku, za decu iz socijalno ugroženih porodica. Ove godine po petoro dece iz 24 osnovne škole, među kojima će biti i dece sa seoskog područja kao i učenika sa posebnim potrebama, na Kopaonik će krenuti u nedelju u 8 sati.

Tim povodom, u zgradi Grada održan je informativni sastanak sa roditeljima, decom i vaspitačima, koji će brinuti o deci tokom njihovog boravka na Kopaoniku i osmisliti kvalitetne sadržaje kojima će biti ispunjeno njihovo slobodno vreme.

– Na ovaj način želeli smo da nagradimo učenike za primerno vladanje i dobar uspeh. To je prilika da se u velikom karavanu prijateljstva 120 mališana odmore i druže. Osnovni kriterijum je da su učenici starosti do 11 godina i da su pokazali dobre rezultate tokom školovanja, kao i da potiču iz porodica koje nisu posebno stimulativnih prilika. Osim nagrade, to je ujedno stimulacija ali i promocija pravih vrednosti – rekla je Slavica Saveljić, predsednica Saveta za unapređenje socijalne politike grada.

Nema komentara

Odgovorite