Deblokiran račun grada Kragujevca

- -
0

grb kragujevacNakon četiri i po meseca danas je deblokiran račun grada Kragujevca, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić. On je podsetio da je aktuelna gradska vlast dva meseca, od momenta imenovanja do danas, funkcionisala sa tom blokadom.

“Naša molba koja je išla prema republičkoj Vladi uradila je plodom i zahvaljujem se ovim putem i premijeru i resornim ministarstvima jer su shvatili u kolikim problemima se grad Kragujevac nalazi i da je funkcionisanje bukvalno svih javnih i javno komunalnih preduzeća dovedeno u pitanje, jer gotovo sva ta preduzeća, u ovom trenutuku svoja primanja za zaposlene isplaćuju preko budžeta grada Kragujevca i da nije bilo ove deblokade mi bi se sigurno još dugo mučili“, rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Nikolić rekao je i da su sredstva gradu Kragujevcu preneta iz tekuće bužetske rezerve i podsetio da država na kraju svake godine ima nešto neiskorišćenih sredstava, po različitim osnovama, tako da nije samo Kragujevac dobio sredstva već je nekoliko najugroženijih lokalnih samouprava dobilo ta sredstva.

“Mislim da je negde oko tri milijarde ukupno opredeljeno za lokalne samouprave a mi smo pre mesec i po dana poslali zahtev, svesni toga da bez države nećemo moći da deblokiramo račun do kraja godine, i da izmirimo obaveze prema bankama na osnovu kredita. Sredstva koja su stigla od države otišla su na deblokadu računa i izmirenje obaveza prema bankama, tako da naša javna i javno komunalna preduzeća neće videti mnogo od tih sredstava“, rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Kragujevca istakao je deblokada računa bitna jer će grad,u narednom periodu, lakše da odgovara na zahteve javnih i javno komunalnih preduzeća, zbog toga što ćemo imati nešto više sredstava na računu jer deo tekućih priliva koji je odlazio na blokadu više neće da završava u prinudnoj naplati.

Nema komentara

Odgovorite