Dašić: Bez promene radnog vremena lokala

- -
5

Grad Кragujevac je u obavezi da poštuje Uredbu Vlade o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid–19, i shodno Članu 9, nemamo osnova da produžimo radno vreme ugostiteljskih objekata, izjavio je danas gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić.

Lokalna samouprava vodi računa o ugostiteljskoj delatnosti, onoliko koliko može. Usvojen je program ekonomskih mera podrške privredi, podsetio je gradonačelnik, a koji se odnosi na fiskalne pogodnosti u cilju očuvanja radnih mesta.

Naša je želja da se ugostiteljstvo u Кragujevcu održi u ovim teškim vremenima zbog čega smo i usvojili set ekonomskih mera podrške privredi, a koje se najvećim delom odnose na ugostitelje, rekao je Dašić.

Podsećamo, doneta Uredba Vlade propisuje da se radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 21 sat do 6 časova narednog dana. Oni objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Gradonačelnik još jednom apeluje na građane da poštuju sve preventivne mere, a posebno one koje se odnose na nošenje maske u zatvorenom prostoru i držanje propisane fizičke distance.

5 Komentara

Odgovorite