Darko R. priznao pokušaj ubistva učenika

- -
0

policija darko rPredsednica Višeg suda u Kragujevcu Zorica Đurić odredila je pritvor u trajanju do 30 dana Darku R. (20) i Nikoli Š. (19) koji se terete da su pre četiri dana napali maturanta Politehničke škole Stefana J.(18).

Stefan J., koji je pretučen bejzbol palicom, nalazi se na lečenju u Kliničkom centru i život mu je i dalje ugrožen.

– Darko R. se tereti da je izvršio delo ubistvo u pokušaju, a Nikola Š. za krivično delo pomaganja u pokušaju ubistva – rekla je Đurić i dodala da je pritvor osumnjičenima određen kako ne bi uticali na svedoke.

Ona je navela da je Darko R. na saslušanju priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok je Nikola Š. negirao i rekao da se ne seća događaja iz bliske prošlosti. Đurićeva, koja je puna tri sata saslušavala osumnjičene, donela je rešenje o sprovođenju istrage. Osumnjičeni Darko R. i Nikola Š. biće u pritvoru u Okružnom zatvoru u Petrovcu.

Darko R. se tereti da je pokušao da ubije Stefan J, tako što ga je 28. marta u kafiću „Tabasko“ bejzbol palicom udarao po telu i glavi, dok policija Nikolu Š. tereti za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela, na taj način što nije dozvoljavao ikome da priđe i zaštiti Stefana J. Život Stefan J. je i dalje ugrožen, rekla je ranije danas portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević i dodala da su mu vitalne funkcije stabilne, ali da je mladić još životno ugrožen.

FOTO: Miloš Milivojević/Tanjug

Nema komentara

Odgovorite