Dan Palestine u Kragujevcu

- -
0

Dan PalestineGrađani pobratimskog grada Jerihona iz Palestine, juče su u Pešačkoj zoni za Kragujevčane priredili kulturno-umetnički program, koji potvrđuje tradicionalno dobre odnose i saradnju ova dva udaljena grada. U prisustvu Muhameda Nabhama, ambasadora Palestine u Srbiji, Muhameda Đajalta, gradonačelnika Jerihona, Telala Elzika, palestinskog konzula u Srbiji i predsednika Udruženja bivših jugoslovenskih studenata iz Palestine, domaćinima se predstavilo kulturno-umetničko društvo za negovanje tradicije „Međana“ iz Jerusalima.

– Ne mogu naš odnos da opišem običnim rečima, ovo je veza koja traje već godinama i sve više se produbljuje. Međuljudske veze se šire i taj odnos poprima svakom godinom sve više sadržaja. Meni se čini da su najvredniji u tome međuljudski odnosi koji se razvijaju na relaciji Jerihon – Kragujevac. Nedavno je predsednik vaše zemlje, gospodin Tomislav Nikolić, posetio našu zemlju i to je ujedno i prva poseta jednog srpskog predsednika Palestini – poručio je ambasasdor Palestine u Srbiji, Muhamed Nabham, otvarajući ovu manifestaciju.

Nakon što je prošle godine potpisana Povelja o bratimljenju Kragujevca i Jerihona, delegacija grada Kragujevca, koji su činili članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ i kragujevačkih medija, posetila je drevni grad Jerihon, gde je u okviru „Dana Kragujevca“ predstavila turističke potencijale, folklor i nacionalnu kuhinju.

Nema komentara

Odgovorite