Dan održivog razvoja – Šansa za bolju budućnost

- -
0

održivi razvojDan održivog razvoja obeležava se danas  širom Srbije pod sloganom “Šansa za bolju budućnost”.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je mladima i njihovom uključivanju u proces razumevanja značaja i suštine složene održivog razvoja.

Akcenat je na promovisanju obrazovanja za održivi razvoj kao ključnog za dalji razvoj i napredak zemlje i njenu intergaciju u evropske i svetske tokove.

Dan održivog razvoja biće obeležen kroz tribine na univerzitetima širom Srbije, a u  našem gradu domaćin manifestacije je Prirodno-matematički fakultet.

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo saobraćaja i Ministrastvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu i udruženjem “Arhus centar” iz Kragujevca, organizuju promociju Amsterdamske deklaracije – The PEP (The Transport, Health and Environment Pan European Programme), koja je usvojena na osnovu Deklaracije o transportu i životnoj sredini Ekonomske komisije Organizacije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) i Povelje o transportu, životnoj sredini i zdravlju Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ciljevi organizacije promocije su širenje informacija, uspostavljanje komunikacije među potencijalnim partnerima i definisanje prioritetnih aktivnosti na lokalnom i regionalnom nivou u Republici Srbiji. Poštujući principe Arhuske konvencije ukazaćemo na značaj učešća javnosti u procesu donošenja odluka koje se tiču politike ljudskih prava, zaštite životne sredine, zdravlja i održivog transporta.

 

Nema komentara

Odgovorite