Crveni Krst obeležio Dan volontera promocijom novogodišnjih čestitki

- -
0

Crveni Krst Kragujevac obeležio je Međunarodni dan volontera manifestacijom na kojoj su promovisane novogodišnje čestitke čijom će se prodajom prikupiti sredstva za kupovinu paketića za ugroženu decu u okviru tradicionalne akcije “Jedan paketić mnogo ljubavi”.

Deca iz 24 škole na teritoriji Kragujevca učestvovala su u crtanju idejnih rešenja i uz pomoć nastavnika odabran je po jedan rad iz svake škole. Od tih radova, sedam je odabrano za dizajn čestitki, uz jedan rad nastavnika likovnog.

Od Crvenog Krsta svih dvadesetčetvoro mališana dobilo je zahvalnice, a mali likovni umetnici čije ideje su štampane dobili su i knjige.

Uz to, sva deca su na poklon od Udruženja mladih Kragujevca KG Polis-a dobila vaučere sa kartama za zatvoreni bazen Sportskog centra Park i za filmove u  Cineplexx-u. Ispred KG Polis-a prisutnim mališanima vaučere je uručila Mladenović Jovana, koja se u ime mladih Kragujevca zahvalila najmlađima što od malih nogu neguju osećaj da svi u okviru svojih mogućnosti mogu pomoći najugroženijim vršnjacima:

Mladi iz KG Polisa želeli su da nagrade najmlađe za njihov trud i motivišu ih da i u buduće budu humani koliko je to u njihovoj mogućnosti. Mališani, dok budete uživali na bazenu i u bioskopu, setićete se da ste doprineli da neko uživa u vašem humanom delu.

Nema komentara

Odgovorite