„Čistoća“ zamrzla štrajk

- -
8

gn4wwtcj copy

Radnici „Čistoće“ zamrzli su generalni štrajk koji su započeli 30. januara, pošto su postigli dogovor sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata u „Čistoći“ Marka Gavrilovića radnici su juče dobili polovinu plate koja im se duguje, a do petka bi trebalo da dobiju još jednu isplatu, prenosi Tanjug.

Zaposleni u „Čistoći“ štrajkovali su, uz minimum procesa rada, tražeći drugi deo plate za septembar, oktobar i novembar, kao i celu zaradu za decembar.

Na dan kada su započeli generalni štrajk, u Kragujevac je, na inicijativu gradonačelnika, došlo više od 20 kamiona smećara iz drugih komunalnih preduzeća u Srbiji, kako bi očistili taj grad.

Direktor „Čistoće“ Dejan Raonić je izjavio da je od jutros u tom preduzeću uobičajena radna atmosfera, kao i da je na odvoženju smeća iz kontejnera angažovano sedam kamiona smećara, dva više nego u ranijem periodu.

Prema njegovim rečima, dobijeno je obećanje od gradske uprave da će deo izmiriti dugovanja prema tom preduzeću, koja iznose oko 43 miliona dinara.

Gradonačelnik Kragujevca je, nedavno, gostujući u emisiji gradske televizije, izjavio da od kada je na čelu grada, radnicima „Čistoće“ isplaćena je druga polovina plata za april, maj, jun i jul prošle godine.

Prema njegovim rečima u tom preduzeću zaposleni su mesecima dobijali samo prvi deo plate.

8 Komentara

 1. Da imaju svest o tome kakvu stetu nanose strajkom, mozda do njega ne bi ni doslo. Ne mogu da verujem da su pristali da strajku pod palicom coveka koji je “Cistocu” i doveo u ovakvo stanje.

  • Koji covek je doveo Cistocu u ovo stanje? A koji je taj covek koji bi mogao da odrzi dve firme na budzetu jedne a ova druga tj niskogradnja koja je totalno neprofitna….a i jednima i drugima treba isplatiti plate,cime?Nemojte vecito kriviti pojedince radi vasih licnih razmirica dajte ljudi realno gledajmo na situaciju.

 2. Cekaj, ko je bio na vlasti u aprilu prosle godine, posto im se od tada duguje po pola plate mesecno?

 3. ,,Prema njegovim rečima u tom preduzeću zaposleni su mesecima dobijali samo prvi deo plate.,, I ko je onda kriv za stanje u preduzecu? Radomir Nikolic? Gospodina Verka gtreba da je sramota.

  • E meni je mnogo milo sto Radomir uvek ima jednu izjavu “Nisam ja Verko je….”, “Mi nemamo pare…” pa sto si dosao na vlast ako nemas ideju resenje novac?Nije Verko dzabe tolike godine bio gradonacelnik voljom naroda…a ovaj sincic je za najkraci vremenski period pokazao toliko neznanje i neiskustvo koje naravno ne moze imati jer nigde nije ni radio a megabend koji je kupio ne pomaze u tome.Verovatno je Verko kriv zato sto je Nikolija trudna :D

   • Hahaha e vala baš, kao da je celu mladost sedeo ispred TVa i gledao teletabise. Baš bih volela jednu ideju da čujem, makar tuđu.

 4. Nesto su mnogo zaboravni ovi iz ZZS brzo zaboravise da su ostacili pustu kasu pusta preduzeca zakasnele zarade… sve pusto.. i jos daju sebi za prvo da nesto komentarisu i pricaju..

Odgovorite