“Čistoća” očistila saobraćajnice prvog prioriteta, radi se na visinskim tačkama

- -
0

U Kragujevcu su sve ulice prvog prioriteta na gradskom i seoskom području prohodne, dok problema ima na visinskim tačkama. U JKP “Čistoća” kažu da će tokom dana i te deonice biti očišćene. Saobraćaj se bez većih problema odvija i na glavnim putevima na području Šumadije, koje održava PZP “Kragujevac”.

sneg

Ekipe Zimske službe JKP “Čistoća“ očistile su sve saobraćajnice prvog prioriteta kako u gradskom, tako i na seoskom području. Problemi su se pojavili samo na visinskim tačkama. Posebno je kritičan pravac prema Velikim Pčelicama, odnosno selu Dulene.

“Na tim deonicama angažovane su ekipe za mokro posipanje kalcijom hloridom. Očekujem da tokom dana svi pravci kojima saobraćaju linije javnog prevoza budu prohodne”, rekao je direktor JKP “Čistoća” Zoran Jovanović.

Mehanizacija, uprkos vremešnosti, spremna je i za nove padavine, tvrde u „Čistoći“. Na lageru su dovoljne količine rizle, soli i tečnog kalcijum hlorida, a ugovorena je i nabavka novih količina. Najveći problem trenutno predstavlja odsustvo radnika zbog bolesti.

Iz „Čistoće“ su pozvali i građane da ispune obaveze i očiste sneg ispred svojih objekata. Takođe apeluju da se prilkom čišćenja trotoara sneg ne baca na kolovoz.

Nema komentara

Odgovorite