Četvrti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma od 22. novembra u Kragujevcu

- -
0

U periodu od 22. do 24. novembra na “Šumadija sajmu” biće održan četvrti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma koji organizuju “Šumadija sajam” i Gradska turistička organizacija “Kragujevac” pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Tokom tri dana trajanja Sajma posetioci će imati priliku da posete štandove izlagača i informišu se o radu i turističkim ponudama nacionalnih, regionalnih i gradskih turističkih organizacija, o sportsko-rekreativnom, seoskom, tranzitnom, jezerskom, rečnom, lovnom i zdravstvenom turizmu, kao i o savremenim tehnologijama u turizmu – obrazovnim i rezervacionim sistemima, konstalting uslugama, menadžmentu i turističkoj propagandi.

Ovom prilikom biće predstavljen nastavni program srendjih, viših i visokih obrazovnih ustanova i plan usavršavanja kadrova za oblast hotelijerskog i turističkog menadžmenta.

Na 4. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma biće potpisan ugovor o saradnji Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, najmlađeg fakulteta kragujevačkog Univerziteta i GTO “Kragujevac”. Ugovor će potpisati dekan fakulteta, prof. dr Dragana Gnjatović i direktorka GTO “Kragujevac”, Snežana Milisavljević.

Osim posete izlagačkim štandovima, posetioci će moći da prisustvuju i brojnim promocijama i prezentacijama ugostiteljskih objekata, seoskih domaćinstava, lovačkih i ribolovačkih udruženja, kao i stručnim i edukativnim radionicama.

Četvrti Međunarodni sajam turizma i ruralnog turizma svečano će biti otvoren u četvratk, 22. novembra u 12 časova uz prisustvo zvaničnika Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije, čelnika Skupštine grada Kragujevca, predstavnika sektora za turizam i kragujevačkih preduzeća, ustanova i institucija. Sajam će biti otvoren kulturno-umetničkim performansom Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”.

Organizatori će ove godine dodeliti nagrade najboljima u tri kategorije – za najuspešniju promociju, najbolje uređen izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.

 

Nema komentara

Odgovorite