Četvrti koncert sezone „Convivium Musicum 17/18“

- -
0

Četvrti koncert sezone „Convivium Musicum 17/18“, održaće se u sredu, 20. decembra. Na sceni Svečane sale Prve kragujevačke gimnazije, sa početkom od 20 časova, nastupiće fantastični LP Duo.

LP Duo čine istaknuti pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović. Za četrnaest godina postojanja ovaj duo je izgradio sjajnu i zavidnu biografiju. Dobitnici su najznačajnijih domaćih i internacionalnih priznanja, a mogu se pohvaliti i velikim brojem nastupa kako u Srbiji, tako i širom sveta, na najelitnijim scenama poput dvorane Carnegie Hall (Njujork) i Kenedi centra (Vašington). Snimili su sedam CD izdanja i komponuju muziku za pozorište, televiziju i film. Osnivači su prvog festivala posvećenog klavijaturnim instrumentima Keyboard Days Belgrade.

Osim izrazite harizme kojom osvajaju svaku publiku koja ih sluša, izdvajaju se konstantnim i veoma uspešnim pomeranjem granica muzike i muzičkog stvaralaštva. Veliko dostignuće i unapređivanje muzike postigli su kroz projekat Kvantna muzika čiji su koautori. Jedan od rezultata ovog projekta jeste stvaranje novog instrumenta, hibridnog klavira, koji su osmislili i zajedno sa naučnicim kreirali.

Organizatori, Udruženje građana “CONVIVIUM MUSICUM”, ističu kao veliku čast što po drugi put imaju priliku da predstave ovaj ansambl kragujevačkoj publici i pozivaju sve sugrađane da ne propuste magiju LP Dua, koji će na koncertu izvesti delo kompozitora Simeona ten Holta.

Koncert se održava i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.

Nema komentara

Odgovorite