Centar za strna žita dobio novo poslovodstvo

- -
3

Centar za strna žitaZa novog v.d. direktora Centra za strna žita u Kragujevcu, na poslednjoj sednici Vlade Srbije izabran je agronom Blagoje Kovačević, koji je još uvek i predsednik Sindikata u toj ustanovi. Imenovanju Kovaćevića za rukovodioca Centra prethodilo je razrešenje dosadašnjeg direktora te ustanove Živomira Vučkovića, čija je ostavka na tu funkciju, podneta pre dve godine, tek sada prihvaćena.

Podsetimo, Kovačević je za direktora Centra trebalo da bude imenovan još jesenas, ali je to odlagano, prema jednom tumačenju zbog sporosti administracije, a prema drugim zato što se tražilo partijski podobno kadrovsko rešenje.

Kako bilo, Centar je, nakon dvoipogodišnjeg faktičkog bezvlašća, konačno dobio novog direktora, koji kaže da će najpre da podnese ostavku na mesto predsednika Sindikata. Potom će, veli, da se u postupnosti posveti rešavanju problema ustanove za čijeg rukovodioca je imenovan.

Najavljeni novi protest zaposlenih u Centru, prema Kovačevićevim rečima, neće biti otkazani, ali će zbog njegove ostavke na sindikalnu funkciju i izbora novog rukovodstva Sindikata, biti odloženi za deset do 15 dana. „Zahtevi zaposlenih će i dalje imati moju punu podršku“, tvrdi Kovačević.

Autor/Izvor: Z. Radovanović/Danas

3 Komentara

 1. E naprednjaci svaka vam cast. Doveli ste stvarno coveka “po meri”, ali to su vasi kadrovi vi bolje nemate. Vasa beskrupoloznost se vidi u tome da jednog “sindikalca” dovodite za direktora… Samo ne znam da li ce doci trezan na posao.. A zasto je Centar u takvom stanju to bi mogao i on da vam kaze jer zna se sta je ko radio u toj organizaciji. Svaka vam cast!

 2. Da novi direktor mozda nije neki rodjak ovom “pitbulu” sto ovde stalno nesto komentarise i pokazuje elementarno neznanje?

 3. “Nije to tako lose resenje“!!! On ima iskustva sa njegovom apotekom u Cerovcu.
  Sad ce o drzavnom trosku da sacekuje kupce u Institutu i da ih usmerava u njegovu apoteku!!!
  Cujem da ga podrzavaju i uvazavaju sva tri predhodna direktora, koji su u proslih 10 godina napravili dugove i sve probleme u toj nekada cuvenoj firmi!!
  Znaci nista se ne menja to je sigurno!!!
  Sjasi Kurta da uzjase Murta!
  Verovatno su naucni radnici “nesposobni“ kad se nista ne pitaju u toj naucnoj instituciji !!!

Odgovorite