Centar „Kneginja Ljubica“ ostao bez 29 radnika

- -
0

centar kneginja ljubicaCentar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ u Kragujevcu je u poslednje dve godine, zbog većeg broja radnika, angažovanih ugovorom o radu na određeno vreme, što nije bilo u skladu sa aktuelnim propisima, funkcionisao na osnovu generalne saglasnosti Komisije Vlade RS. Na taj način, Ustanova je realizovala sve usluge socijalne zaštite, koje su joj Odlukom o osnivanju poverene.

Poslednja dobijena saglasnost za angažovanje radnika odnosila se na period jul-oktobar 2015. godine. Nažalost, poslednjom odlukom Komisije Vlade RS i nadležnih ministarstava, Centar je danas dobio Zaključak po kome je dobijena saglasnost za samo četiri radnika.

Ovim povodom oglasila se i Služba za poslove informisanja Grada Kragujevca, a saopštenje prenosimo u celosti:

U teškim vremenima u kome se naše društvo nalazi prioritet grada Kragujevca su socijalna davanja. Učinili smo maksimalne napore da izmirimo sve obaveze i realizujemo sve planirane programe u sistemu socijalne zaštite za 2015. godinu.

Značajan deo tog sistema čini Centar za razvoj usluga socijalne zaštite ”Kneginja Ljubica” koji se bavi pružanjem podrške i pomoći kako pojedincu tako i porodici radi poboljšanja odnosno očuvanja kvaliteta života. Najvažniji deo ustanove su zaposleni. Grad se više puta obraćao nadležnim organima da nam pomognu da zadržimo nivo koji smo postigli u prethodnim godinama. A, nivo možemo da zadržimo samo ako sačuvamo zaposlene koji rade na realizaciji navedenih programa.

Iako apsolutno razumemo i težinu sitacije u kojoj se država trenutno nalazi i neophodne mere koje preduzima u smanjenju opterećenja brojem zaposlenih, još jednom apelujemo na sva resorna ministarstva da preispitaju svoje odluke i izađu u susret gradu Kragujevcu, ustanovi ”Kneginja Ljubica” i građanima Kragujevca kojima je socijalna pomoć potrebna.

Nema komentara

Odgovorite