Career Days 2013. – Korak dalje

- -
0

aiesec„Career Days“ je projekat, koji je usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti, kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Ovaj projekat već devetnaest godina za redom realizuje studentska organizacija AIESEC, a ove godine, pored Beograda, Niša i Novog Sada, projekat će se prvi put održati i u Kragujevcu.

Radi još efikasnijeg ostvarivanja cilja ovog projekta, koncept „Career Days 2013“ je promenjen i sastojaće se od tri odvojena, ali međusobno povezana segmenta – Career Launch, Career Insight i Career Perspective.

Career Launch predstavlja centralni događaj projekta osmišljen u vidu različitih procesa selekcije, koji će se u Kragujevcu održati 9. i 10. aprila u Hotelu Kragujevac. Ovaj događaj sastojaće se iz grupnih radionica na kojima će kompanije izvršiti izbor užeg kruga kandidata i individualnih intervjua, na osnovu kojih će najboljim kandidatim biti pružena mogućnost za praksu i posao. Studenti završnih godina studija i svi zaintresovani mladi ljudi moći će da ostave svoj CV u bazi podataka na sajtu Career Days-a, a na grupne radionice će biti pozvani samo oni koji odgovaraju unapred utvrđenim kriterijumima kompanije. Podaci iz baze CV-jeva će biti dostupni kompanijama i nakon završetka ovogodišnjeg projekta.

Career Insight je informativni segment projekta na kome će kompanije imati priliku da se predstave mladim ljudima i time prezentuju svoje ciljeve i vrednosti. Career insight se održava 10. aprila u Hotelu Kragujevac. Nakon Career Insight-a kandidati će imati jasnu sliku o kompaniji, njenom radu i radnoj kulturi, kao i o tome koje pozicije su trenutno otvorene za mlade ljude sa njihovim kvalifikacijama.career days image

Novim konceptom obuhvaćeni su i studenti završnih godina, kao i master studija, koji će učestvovati u okviru događaja pod nazivom Career Perspective. Organizovaće se radionice i predavanja na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcija i slično. Ideja Career Perspective-a jeste da studente, koji se tek spremaju da izađu na tržište rada, pripremi za ovaj korak i direktno utiče na njihovu konkurentnost na tržištu. Nov i važan aspekt segmenta Career Perspective će biti panel diskusije i predavanja posvećeni ideji samozapošljavanja i mladima u preduzetništvu, a održaće se od 21. do 30. marta na Ekonomskom fakultetu.

U skladu sa novim konceptom, promenjen je i vizuelni identitet „Career Days”-a, sve u cilju vizuelnog slanja poruke o novoj ideji samog projekta, ali i ka onome što je najbitnije i neporomenjeno, a to je pružanje mogućnosti dobijanja prakse i zaposlenja mladim ljudima.

“Uprkos promenama, cilj projekta je ostao isti, da se u saradnji sa kompanijama koje su okrenute ka budućnosti pruži šansu mladim i ambicioznim ljudima da se zaposle i pronađu adekvatnu praksu. Kompanije, koje učestvuju na projektu doprinose rešavanju jednog od najvećih problema u privredi danas i već godinama služe mladima kao uzor dobrog poslovanja pružajući mogućnosti i stručnog usavršavanja.”, rekla je Milena Mijatović, PR menadžer projekta.

Više informacija možete pronaći na internet stranici www.careerdays.rs ili putem mail-a careerdays@aiesec.org.rs

Nema komentara

Odgovorite