“Bus plus” stigao i u Kragujevac

- -
1

Elektronski sistem plaćanja vožnje u javnom gradskom prevozu, po ugledu na beogradski “Bus plus”, stiže i u Kragujevac.

Kako navode u gradskoj upravi, uvođenje novog sistema plaćanja nazvanog eKG počinje od 1. maja, a od tada će cena pojedinačne karte kod vozača biti znatno skuplja.

Inače, u novom sistemu naplate postoje personalizovane i nepersonalizovane eKG kartice, kao i dnevna, odnosno trodnevna i petodnevna vremenska karta.

Zamena kartica počela je 5. aprila i trajaće do 1. maja, dok će cena personalizovane kartice biti 300, a nepresonalizovane 250 dinara.

Osim u prostorijama Gradske agencije za saobraćaj (GAS) građani će moći da dopunjuju karticu na još osamdesetak prodajnih mesta u gradu.

Novi elektronski sistem plaćanja vožnje u Kragujevcu pustili su u rad gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i ambasador Turske Tanžu Biligič očitavanjem personalizovanih eKG kartica.

Oprema za nadzor i izdavanje karata iznajmljena je na period od dve godine od turske kompanije Apex Solutinos, koja je pobedila na tenderu GAS-a.

Ideja je da, osim za prevoz, kartica bude ulaznica za galerije, muzeje ili bazene, da se koristi za parking, kao i za svakodnevnu prijavu i odjavu dece iz vrtića.

1 komentar

Odgovorite