Burno u MZ Desimirovac: “Ne damo svoj novac”!

- -
0

Kako je ovih dana Savet građana Mesne zajednice Desimirovac obavesti žitelje tog kraja grad Kragujevac namerava da ima isprazni kasu, kako bi se sredstva ravnomerno rasporedila drugima. U Desimrovcu ne žele da se odreknu sopstvenih prihoda pa su za 22. januar zakazali skup građana.

Iz Saveta građana MZ Desimirovca obavestili su meštane da je gradska vlast kragujevca donela odluku po kojoj se mesnoj zajednici u 2019. godini oduzimaju gotovo sva sredstva od zakupa koji se naplaćuju od izdavanja poslovnih prostorija.

“Desimirovac je u ovoj godini od zakupa trebalo da ostvari blizu 3 miliona dinara, a gradska vlast je poslala uslovljavajućI dokument u kojem traže od nas da potpišemo da u ovoj godini možemo da potrošimo samo 550.000 dinara a sva ostala sredstva treba da pripadnu opštini. Navodno, grad Kragujevac je u dugovima, a treba pomoćI i drugim mesnim zajednicama i to od našeg novca”, navode u Savetu građana u Desimirovcu.

Ističu da su godinama radili I gradili ovo mesto kako bi građani počeli da žive kao ljudi, a da im sada kada su konačno “stali na noge” gradska vlast oduzima sredstva.

“Ovo je jednom rečju otimačina. Savet mesne zajednice je uputio poziv televizijama i novinama i u utorak 22. januara u 18 časova pozivamo svo stanovništvo na sastanak u crkvenu salu gde ćemo sve obelodaniti. Postavljamo javno pitanje, kakve veze ima Desimirovac sa dugovima grada Kragujevca i drugim mesnim zajednicama? Ko je nama u bilo čemu pomagao? Od dana dolaska na čelo grada sadašnje gradske vlasti Išli smo 20 puta sa dopisima i lično, moleći da se srede putevi u našem mestu, doteraju kontejneri, pruži pomoć u daljem sređivanju doma… Niko nas nikada nije primio. Sada kada smo konačno stali na noge oduzima nam se sve jer Mesna zajednica Desimirovac ima veće prihode od gotovo svih ostalih mesnih zajednica”, navode u Savetu građana.

Oni takođe sitiču da se na ovakav način njihov rad nipodaštava, jer nema svrhe stvarati sredstva ako će ubuduće sav novac uzimati grad.

“Imali samo ambiciozne planove kada su u pitanju radovi u ovoj godini. Obustavlja se sve, a mi članovi saveta ćemo verovatno dati ostavke jer je dalji rad besmislen. U ovoj oboleloj vetrometini od države izgleda da sve može. Rad svih radnji u našem mestu doveden je u pitanje. Mi ne želimo da potpišemo taj dokument”, ističu u Savetu građana Mesne zajednice Desimirovac.

Nema komentara

Odgovorite