Budžet Grada za 2016. skoro 11 milijardi

- -
0

gradsko vece

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i utvrđen Nacrt odluke o budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu i upućen Skupštini grada na odlučivanje. Budžet grada Kragujevca za 2016. godinu utvrđen je u iznosu od 10.836.000.000 dinara.

U skladu sa drugim rebalansom budžeta za tekuću godinu, na sednici su razmatrani i nacrti odluka o davanju saglanosti na izmene Programa poslovanja i dopune Godišnjeg finansijskog plana Preuzeća za izgradnju grada, Centra za negovanje tradicionalne kulture ”Abrašević”, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Istorijskog arhiva Šumadije i JP Sportski centar ”Mladost”.

Na sednici Gradskog veća razmatran je i Nacrt odluke o ostvarivanju prava na finansijsku podršku za treći pokušaj vantelesne oplodnje. Za te namene u budžetu grada za 2016. godinu opredeljeno je deset miliona dinara, što će prema procenama biti dovoljno za 40 parova, s obzirom na to, da je maksimalni iznos finansijskih sredstava na koje će moći da računaju do 250.000 dinara. To pravo će moći da ostvare parovi koji su u braku ili vanbračnoj zajednici odnosno žene koje do dana podnošenja zahteva nisu napunile 42 godine.

Inače, na sednici Gradskog veća data je saglasnost na zaključenje Sporazuma o članstvu u regionalnoj mreži BFC SEE koji će grad Kragujevac zaključiti sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj.

Gradsko veće utvrdilo je i Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Kragujevca. Ukoliko odbornici Skupštine grada usvoje predlog, biće formirana šestočlana Komisija kojom će predsedavati gradonačelnik Radomir Nikolić.

Gradsko veće usvojilo je i Pravilnik o utvrđivanju izgleda, sadržine i postupka izdavanja taksi isprava za obavljanje taksi prevoza, koji će stupiti na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu grada Kragujevca. Ovim Pravilnikom utvrđen su izgled i dimenzije taksi isprava – dozvole za vozilo i legitimacija vozača.

Inače, na sednici je data saglasnost i na zaključenje Ugovora o pružanju usluge tehničke kontrole projekta za mostove na Bresničkoj i Grošničkoj reci.

Nema komentara

Odgovorite