Budžet grada pred odbornicima bez javne rasprave

- -
0

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je posle obavljenih konsultacija sa šefovima odborničkih grupa u gradskom parlamentu zakazao redovnu 29. sednicu za 17. decembar. Najznačajnija tačka koju će odbornici razmatrati je predlog Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2020. godinu. Javna rasprava o budžetu ponovo je izostala.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave, budžet za narednu godinu projektovan je na devet milijardi i 900 miliona dinara. Predsednik Skupštine grada ocenjuje da se radi budžetu kojim je planiran razvoj, “jer obezbeđuje dovoljno sredstava i za izradu i za realizaciju novih projekata, a na osnovu pisama o namerama potencijalnih investitora očekuje se prihod od 2,9 milijardi od prodaje imovine”.

“Budžet za 2020. godinu je razvojni i podsticajan, jer omogućava da se grade novi putevi i ulice, zbrinu sva deca u vrtićima, pomogne socijalno ugroženoj deci i realizuju novi projekti, koji će biti na korist svih građana i kojima će biti zadovoljni”, kazao je Petrašinović.

Budžet, podsećamo, i ove godine ide pred obornike, bez istinske i demokratske javne rasprave tokom koje bi građani imali priliku da utiču na odlučivanje o tome kako će u 2020. biti trošen njihov novac.

Nacrt budžeta za 2020. godinu je, kao i prošlogodišnji, objavljen na zvaničnom sajtu grada Kragujevca i na oglasnoj tabli u zgradi gradske uprave i mesnim zajednicima. Građanima je ostavljena mogućnost da se u dane vikenda upoznaju sa predlogom najvažnije odluke za funkcionisanje jedne lokalne samouprave i da svoje predloge i sugestije dostave u pisanoj formi lično ili slanjem mejla, od petka u podne do ponedeljka ujutru, kada je Gradsko veće usvojilo taj dokument i prosledilo ga Skupštini grada.

Nema komentara

Odgovorite