„Bolnica za medvediće“ za vikend u „Plazi“

- -
0

bolnica za medvedice

Kragujevački Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine IFMSA-Serbia, u saradnji sa Šoping centrom „Kragujevac Plaza“, u subotu i nedelju, od 12 do 20 časova, organizuje drugu edukativnu radionicu „Bolnica za medvediće“.

Bitno je da pored osmeha i volje za druženjem, mališani sa sobom ponesu i svog ličnog plišanog medu, koji će biti pacijent i koga će zajedničkim snagama pregledati i izlečiti. Ali ni mame neće ostati zaboravljene, jer je i za njih pripremljena kratka edukacija o tome kako mogu dati svoj doprinos primeni Konvencije protiv nasilja prema ženama. Još puno iznenađenja posetioce očekuje u radionici koja će biti smeštena u restoranskom delu „Plaze“.

Kroz prvu radionicu je prošlo 200 mališana, uzrasta tri do osam godina. Sam projekat „Bolnica za medvediće (Teddy Bear Hospital)“ je internacionalni projekat IFMSA koji se već desetak godina sprovodi u preko 100 zemalja širom sveta. U našoj zemlji je ovaj projekat 2013. godine dobio nagradu Balkanskog fonda za demokratiju „Stvarno važno“.

Nema komentara

Odgovorite