Bogat program Sajma turizma

- -
0

sajam turizmaDanas je u Medija centru Šumadija sajma održana Konferencija za novinare povodom Petog međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, koji počinje u četvrtak, 28. novembra, i traje tri dana.

Tom prilikom najavljen je program sajamskih dešavanja, prateći stručni i zabavni sadržaji. Direktorka GTO „Kragujevac“, Snežana Milisavljević , istakla je da će ove godine na Sajmu biti preko 100 izlagača.

Ovogodišnji Sajam će pratiti i okrugli sto u organizaciji Turističke organizacije Srbije, na temu dečjeg i omladinskog turizma, sednica Grupacije za ruralni turizam Privredne komore Srbije, prezentacije komunikacije u ruralnom turizmu kolega iz turističkih organizacija Užica i Ivanijce i prezentacija projekta Bussines start up centra, koji će uticati podsticajno na razvoj seoskog turizma u Kragujevcu i susednim opštinama.

– Po prvi put će kao prateća manifestacija biti organizovan „Sajam zimnice“, koji će sudeći po interesovanju za izlaganje prerasti u tradicionalnu manifestaciju – istakla je Dragica Atanasijadis, šef marketinga u GTO „Kragujevac“.

Najavljeni su brojni zabavni sadržaji namenjeni širokoj publici, poput tradiocionalne „Šumadijske čajanke” i takmičenja u pripremi riblje čorbe i lovačkog gulaša, kao i nastupi kragujevačkih kulturno-umetničkih društava, plesnih škola i solista tradicionalne, kao i rok i pop muzike.

Tokom tri sajamska dana biće organizovane i gastro prezentacije nacionalne kuhinje u organizacji TUŠ „Toza Dragović“, kafane „Biblioteka kod Milutina“, udruženja žena „Seljančice“ i seoskih domaćina iz Kragujevca.

GTO „Kragujevac“ će imati specijalno dizajniran štand, sa posebnim vizuelnim i tehničkim efektima, dok će svi zaposleni nositi uniforme u bojama nacionalne zastave, koje je za potrebe sajamskog predstavljanja kreirala Sandra Božović.

Ove godine sajam ima i humanitarni karakter. Ulaz je besplatan, ali posetioci mogu da kupe nagradni vaučer, za koji nije određena cena, već svako može da ga plati u skladu sa mogućnostima. Prikupljena sredstva biće donirana za lečenje direktorke turističke organizacije Knić, Nataše Đurđević, kojoj je neophodna transplatacija bubrega u inostranstvu. U subotu, u 15 časova, biće organizovano izvlačenje potencijalnih dobitnika, koji će putem telefonskog razgovora kao učesnici Kviza znanja, biti u prilici da osvoje mnogobrojne nagrade.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite