„Block out“ u petak u Kragujevcu

- -
1

Poslednji put u Kragujevcu „Block out“ smo imali priliku da slušamo u okviru „Arsenal festa“ , u junu ove godine, a sada su rešili da svoje verne slušaoce obraduju još jednom svirkom. Čućemo ih u redovnom sastavu: Milutin Jovančić (vokal), Nikola Vranjković (gitara, vokal), Aleksandar Balać (bas), Dejan Hasečić (klavijature, gitara), Miljko Radonjić (bubnjevi), u petak, 7. decembra, u Domu omladine, sa početkom u 22 sata.

– Obzirom da nismo imali od prošle godine svoj koncert u Kragujevcu, osim festivalskog nastupa na „Arsenalu“, mislim da će ljudi koji nas očekuju biti zadovoljni. Svirka će trajati dva do tri sata. Sviraćemo pesme koje sviramo poslednjih nekoliko meseci – najavljuje gitarista grupe, Nikola Vranjković.

„Block out“ često nastupa u Kragujevcu, a Vranjković otkriva zašto je to tako.

– Istina je da često sviramo u Kragujevcu. To ima veze sa publikom iz Kragujevca, ali i sa ljudima iz Doma omladine koji nas redovno zovu i održavaju taj naš kontakt sa publikom. Ima mnogo gradova u Srbiji u kojima jednostavno ne možemo da sviramo iz milion razloga, Jagodina, Kruševac, Leskovac, da ne nabrajam, a imamo mnogo publike i tamo. Nastup na „Arsenal festu“ je zaista bio nešto posebno i za nas i za publiku. Jedan od naših najdražih festivalskih nastupa na velikim binama do sada. Mali klupski koncerti su nešto drugo. Vizuelno i zvučno siromašniji, ali u svakom slučaju duže traju i intimniji su – objašnjava Vranjković.

„Block out“ osnovan je davne 1990. godine. Do sada su svojoj publici poklonili nekoliko albuma: „Crno, belo i srebrno“ (1994), „Godina sirotinjske zabave“ (1996), „San koji srećan sanjaš sam“ (1998), „Između dva zla“ (2001),  „Ako imas s kim i gde“ (2004),  na kojima su se našle neke od najboljih pesama:  „Protiv sebe “, „Trenje“, „Nedostupna polja“, „Vertikalno gledano“, „Čarobni akord“, „Zvezdane staze“, „Majdan“ i mnoge druge.

Karte se mogu kupiti na dan koncerta, u Domu omladine.

 

1 komentar

Odgovorite