“Biram koga biram” u petak u Kragujevcu

- -
0

Nacionalna koalicija za decentralizaciju i “Roma” Centar organizuju uličnu akciju i otvorenu debatu u Kragujevcu.

Događaji će biti organizoavni u ulici Kralja Petra I (pored kafea “Peron”) 14. septembra. Ulična akcija trajaće od 11 do 14 časova, a otvorena debata od 12 do 13 časova. Tema akcija je unapređenje aktuelnog izbornog sistema.

Građani okupljeni oko inicijative “Biram koga biram” sprovode svoje akcije kroz mrežu udruženja okupljenih oko Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD). Inicijativa uključuje i eksperte u oblasti izbornog prava, kao i poslanike koji dele vrednosti te inicijative.

“Otvorena debata je jedna od aktivnosti koju organizujemo u okviru Busa izborne reforme kojim ćemo obići gradske trgove u osam gradova kako bismo razgovarali sa građanima o aktuelnom izbornom sistemu ali i o temama koje su bitne za građane Kragujevca”, saopštili su organizatori.

Podršku inicijativi za promenu izbornog sistema “Biram koga biram” pružilo je 20.000 građana potpisom Deklaracije, više od 40 poslanika vladajućih i opozicionih političkih partija, veliki broj eksperata u oblasti izbornog prava kao i predstavnika civilnog društva.

Nema komentara

Odgovorite