Biljana Planić – žena zmaj

- -
0

Vlasnica turističke agencije „Atos“ i predsednica Udruženja poslovnih žena „Vizija“, Biljana Planić, dobitnica je nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ koja se dodeljuje već šestu godinu najuspešnijoj preduzetnici godine u Srbiji, u potkategoriji samozapošljavanje.

Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljivanjem ove nagrade želi da afirmiše liderski duh žena preduzetnica i ohrabri ih ka napretku i većim ciljevima.

Biljana Planić uspešno vodi sopstvenu turističku agenciju već četiri godine, a uposlila je i dve žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Udruženje „Vizija“ osnovala je 2010. kako bi pružala podršku i savetodavne usluge drugim preduzetnicama.

U konkurenciji za nagradu je bilo 27 kandidatkinja, od kojih su dve nagrađene u osnovnim kategorijama, za najevropskiju žensku firmu i najbolji model zapošljavanja žena, a dve u potkategoriji samozapošljavanje. Dodeljeno je i sedam specijalnih priznanja.

Tradicionalnu dodelu priznanja najboljim preduzetnicama, koja je održana u Teatru „Madlenijanum“ u Zemunu, podržale su nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, GIZ i „Unikredit“ banka, kao i brojni sponzori.

Specijalna gošća i predsednica komisije za izbor najuspešnijih preduzetnica bila je ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Verica Kalanović, koja je dodelila neke od nagrada.

Nema komentara

Odgovorite