Avantura park dobija nove sadržaje

- -
0

Radovi na izgradnji druge faze Avanture parka u borovoj šumi iznad jezera u Šumaricama počeće u ponedeljak, 17. juna. Planirano je postavljanje novih prepreka, makete dinosaurusa i izgradnja „Agility“ (dečjeg) poligona.

Višegodišnji planovi da se već postojeći sadržaji oko jezera u Šumaricama obogate novim atrakcijama konačno će biti realizovani. Kako je najavljeno prošle godine, iznad plaže biće postavljen „pravi dinosaurus“ dužine oko 4 metara i visine 2,4 metra, koji izgleda potpuno realistično, pomera glavu i prednje noge, otvara i zatvara usta i ispušta „autentične“ zvuke.

Avantura park biće proširen iz dva pravca postavljanjem dodatnih prepreka na postojećem, prirodnom drveću sa istim platformama i načinom osiguranja. Za najmlađe korisnike biće postavljeno 5 novih niskih prepreka visine do 1,5 metara.

LJubitelji adrenalinskih iskušenja imaće mogućnost da se posle završetka radova oprobaju na 6 novih prepreka koje su mnogo zahtevnije od postojećih. Za najteži nivo planirano je postavljanje visećih uzengija, visećih diskova, horizontalnih merdevina, džakova, vertikalnih oblica, mreže…

„Agility“ poligon za decu sa preprekama za najmlađe korisnike nalaziće se pored Avantura parka i imaće prepreke koje su na zemlji. Na poligonu nasutom kombinacijom malča od borove kore i borove sečke biće postovljene prepreke poput visećeg mostića, klackalica, zidića za penjanje… Poligon treba da bude ograđen impregniranim borovim oblicama.

Sve instalacije su uklopljene u postojeće okruženje i ne narušavaju jedinstveno priorodno okruženje..

Gradska turistička organizacija je prošle godine konkurisala i obezbedila sredstva u iznosu od 7 miliona dinara za izgradnju druge faze Avantura patka. Idejni projekat je uradila firma „ArTek inženjering“ d.o.o. Beograd koja je zadužena i za nadzor. Izvođač radova je preduzeće „Simkon“ iz Kragujevca.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja jula ove godine.

Nema komentara

Odgovorite