Arteski bunar u Donjoj Sabanti

- -
1

bunarDugogodišnji problem meštana Donje Sabante iz zaseoka Lipar i Džepare sa snabdevanjem zdravom pijaćom vodom, uskoro će biti prevaziđen zahvaljujući nastavku programa vodosnabdevanja na seoskom području koji sprovodi grad Kragujevac sredstvima iz agrarnog budžeta. Početak radova na kopanju arteskog bunara u ovom selu.

Ovo je prvi arteski bunar u 2013. godini i prvi bunar koji grad finansira u Donjoj Sabanti, inače 80. bunar po redu od kada smo započeli program vodosnabdevanja na seoskom području. U ovoj godini smo planirali 45 miliona dinara iz agrarnog budžeta da uložimo u ove namene, jedan deo u kopanje bunara, a drugi deo sredstava u opremanje bunara, odnosno izgradnju primarne mreže, rezervoare, pumpe, projekte. U planu je kopanje 20 arteskih bunara, pored ovog bunara u Donjoj Sabanti danas počinju radovi i u Opornici, a uskoro i u Gornjoj Sabanti. Koliko će se vodovoda pustiti u rad, to zavisi pre svega od korisnika, koliko su oni dobro organizovani – ističe Snežana Živanović-Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

Arteskim bunarom u zaseoku Lipar trebalo bi da bude pokriveno 60 korisnika, a potom će se radovi nastaviti u zaseoku Žeželj. Ako dva arteska bunara u Donjoj Sabanti ne budu dovoljna da zadovolje potrebe svih zainteresovanih meštana, biće naknadno određena i treća lokacija za kopanje bunara u ovom selu.

1 komentar

Odgovorite