”Anđeo Blagovesnik” – Prvo privatno licencirano društvo za pružanje usluga, nege i pomoći odraslim i starijim licima (FOTO)

- -
4

Svest o pomoći odraslim, starijim bolesnim (pokretnim, polupokretnim i nepokretnim) licima koja ne mogu da se samostalno brinu o sebi nije dovoljno razvijena. To je pored mnogih shvatio diplomirani pravnik Nemanja Bojović koji je rešio da uzme stvari u svoje ruke i svoju ideju realizuje.

“I ljudski i anđeoski jezik, jeste ljubav.”

Tim povodom osnovao je Društvo za pružanje usluga, nege i pomoći odraslim i starijim licima pod nazivom ”Anđeo Blagovesnik” koje je jedino privatno društvo u Šumadiji licencirano od strane Ministarstva za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

“U Kragujevcu postoji potreba za vršenjem ove delatnosti s obzirom na to da postoji veliki broj lica odraslih i starijih koja imaju potrebe za tom uslugom sa jedne strane, sa druge strane zato što je moje mišljenje da takve vrste usluga moraju biti pružene po najvišim mogućim standardima, od strane visoko stručno osposobljenih lica uz poštovanje prava korisnika usluga na njihovu maksimalnu pravnu, materijalnu i drugu sigurnost. Sa treće strane zato što je reč o jednom humanom poslu i što je neophodno da mladi ljudi shvate da je potrebno odrasla i starija lica poštovati jer su svoje znanje i mnoge svoje godine poklonili našem društvu za našu dobrobit i da zaslužuju naše humano ophođenje, našu pomoć, našu brigu i poštovanje. Svi mi ćemo jednoga dana postati stariji ljudi” – rekao je direktor društva, Nemanja Bojović.
Posete korisniku se obavljaju prema planu koji se sačinjava nakon procene stručnog lica. Društvo i korisnik zaključuju ugovor o pružanju konkretno opredeljenih usluga i vremenskog trajanja na dnevnom nedeljnom ili mesečnom nivou. Profesionalni menadžment i osoblje su stručno osposobljeni za pružanje licencirane usluge socijalne zaštite. Minimalna cena rada po satu iznosi 225 dinara u odnosu na maksimalnu od 500 dinara. Iznos zavisi od vrste usluge koja se pruža.
Zaposleni pružaju usluge poput:
– Održavanje lične higijene starih i odraslih osoba;
– Pomoć u svim situacijama u kojima korisnici nisu u mogućnosti da urade sami;
– Odlazak u poštu ili banku radi plaćanja komunalija umesto korisnika;
– Kontrola pri uzimanju terapije;
– Pomoć pri slobodnom hodanju;
– Kontrolisanje krvnog pritiska i šećera;
– Održavanje higijene, menjanje posteljine, pelena, kao i presvlačenje;
– Peglanje, usisavanje, pranje sudova i veša;
– Posredovanje u obezbeđivanju različith vrsta usluga;
– Vođenje brige o higijeni životnog prostora korisnika;
– Nabavka i pripremanje obroka;
– Usluge su prilagođene potrebama korisnika.

Ukoliko vas zanimaju usluge koje ovo društvo i zaposleni u njemu mogu pružiti obratite im se putem:

034-360 -300
061-62-63-041
andjeoblagovesnik@gmail.com
www.andjeoblagovesnik.rs
U nastavku teksta pogledajte fotografije sedišta privatnog društva ”Anđeo Blagovesnik” koje možete posetiti svakog radnog dana u periodu od 09-17h i subotom od 10-13h na adresi Kneza Mihaila 19/9 (preko puta OŠ ”Moma Stanojlović”) i informisati se o uslugama za koje ste zainteresovani. Za korisnike radno vreme je prema ugovorenom rasporedu

4 Komentara

  1. Koliko ima slucajeva gde se zloupotrebljavaju stari i bolesni da se prave ugovori o dozivotnom izdrzvanju i da im se imovina rasproda, Da li je to uredjena grana privrede ?

  2. Nažalost Gospodin Prcko još uvek Nije dostigao Duševnu Zrelost koja bi Mu Omogućila da Shvati Suštinu Svoga Postojanja, ali i Postojanja Drugih Ljudi: Božja Promisao uvek pronadje i Način i Put

Odgovorite