Amdasador Indonezije posetio Kragujevac

- -
0

U Kragujevcu je danas boravio ambasador Indonezije u Srbiji Mohamad Čandra Vidja Judha koji se sastao sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem i saradnicima. Ovo je prva poseta novoimenovanog ambasadora Indonezije Kragujevcu koju je iskoristio kako bi se upoznao sa privrednim potencijalima grada i uspostavljenjem novih vidova saradnje.

“Kragujevac je jedan od gradova sa kojim želimo da podignemo saradnju na viši nivo. U Srbiji već postoje dve velike indonežanske investicije, fabrika nudli u Inđiji i pečuraka u Kovinu. Takođe, kragujevačka kompanija Prizma ima već dugogodišnju saradnju sa Indonezijom što su dobri preduslovi za nastavak i proširirenje saradnje u oblasti trgovine i ekonomije”, kazao je Judha.

Imajući u vidu da je indonežansko tržište u jugoistočnoj regiji veliko i ima preko 600 miliona stanovnika, ambasador je pozvao preduzetnike iz Kragujevca i Srbije na sajam “Trade Expo” u Indoneziji u oktobru kako bi se upoznali sa potencijalima ove zemlje, ali i indonežanski privrednici sa ponudom srpskih kolega.

“Novoimenovomanom ambasadoru Indonezije u Srbiji predstavili smo grad Kragujevac i upoznali ga sa mogućnostima za investitore. Pojedine šumadijske kompanije već sarađuju sa Indonezijom, a ima i indonežanskih investitora koji ovde žele da otvaraju svoje pogone i to želimo da iskoristimo”, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

S obzirom na to da jedan broj kompanija iz Regiona Šumadije i Pomoravlja uvoze robu iz Indonezije, najviše palmino ulje i kakao, a da u Indoneziju izvozimo inhalatore, ambasador Vidja Judha danas se sa svojim saradnicima sastao i sa privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac.

Potom je posetio i kompaniju “Prizma” koja će u okviru dugoročnog partnerstva sa svojim indonežanskim partnerom kako je najavio Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore Kragujevac, organizovati proizvodnju jednog broja svojih proizvoda u Indoneziji i plasirati ih na tom velikom tržištu.

Nema komentara

Odgovorite