Ambasador Vatikana posetio Kragujevac

- -
0

antonini ambasador vatikanGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima, organizovao je prijem za nadbiskupa Orlanda Antoninija, apostolskog nunciju i ambasadora Vatikana u Srbiji.

– Kao ambasador Svete stolice želeo sam da posetim Kragujevac zbog toga što je po svim ekonomskim parametrima treći grad u zemlji. Izuzetno mi je drago što ovaj grad raste i razvija se, što su ljudi koji ovde žive zadovoljni, ne samo materijalno, nego i duhovno. Zadovoljstvo je videti kako Kragujevac ide napred – rekao je Antonini.

Odogovarajući na pitanja novinara, Antonini je rekao da mu je poznata činjenica da danas u Kragujevcu povremeno ili stalno živi i radi blizu 4.000 građana Italije.

– Bez želje da preuzimam na sebe ulogu ambasadora Italije, moram da kažem da je saradnja naša dva naroda uvek bila uspešna, pre svega zbog tradicionalne povezanosti koja postoji između Italije i Srbije. Ono što je u mojoj nadležnosti je uspostavljanje saradnje između katoličke i pravoslavne crkve. Imamo odličnu saradnju sa patrijarhom Irinejom i vladikama – kazao je Antonini.

– Ovo je bila lepa prilika da se sastanemo sa predstavnicima jedne specifične ambasade čija je misija širenje dobre volje i saradnje među ljudima. Naše je zadovoljstvo što se u Kragujevcu dešava inetrnacionalizacija, što smo postali grad atraktivan za ulaganja. Skoro svakodnevno smo u prilici da budemo domaćini brojnim ambasadorima sa kojima razgovaramo o uspostavljanju ili proširivanju saradnje – istakao je Dobrica Milovanović član Gradskog veća za međunarodnu saradnju.

Na prijemu je bilo reči i o saradnji koju Kragujevac ima sa gradovima Karara i Ređo Emilia, kao i Akvilom u regiji Abruco, koji je rodni grad ambasadora Orlanda Antoninija. Današnjem prijemu su prisustvovali Slavica Kominac zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca i Slavica Đorđević pomoćnik gradonačelnika za oblast kulturne baštine i uređenje grada.

Nema komentara

Odgovorite