Ambasador Francuske već dve nedelje čeka Vulinov odgovor

- -
3

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni je izjavio u Kragujevcu da 15 dana očekuje odgovor ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na pismo koje mu je poslao zbog problema firme “Trigano” s kupovinom zemljišta čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Srbije.

Ambasador je rekao da je kompanija “Trigano” iz Francuske pre nekoliko godine u Kragujevcu kupila nekadašnju “Zastavu INPRO”, proizvođača prikolica i zaposlila 220 ljudi, da je zainteresovana da se razvija, ali da ima problem s kupovinom zemljišta.

“Ili će se to preduzeće razvijati i otvarati nova radna mesta, ili bi moglo da odluči, u slučaju da se ne pronađe rešenje, da se razvija na nekom drugom mestu, u inostranstvu”, upozorio je Mondoloni u razgovoru s predstavnicima grada Kragujevca.

Po podacima Regionalne privredne komore Kragujevac, najveći izvoznici u Francusku iz tog regiona su “Trigano” i “Unior Components” iz Kragujevca, dok je u uvozu iz Francuske najveće učešće polovnih automobila.

3 Komentara

  1. Lopovi nek idu odma,220 radnika zaposlili a na PPU ugovore,rade se najtezi poslovi u proizvodnji u tri smene za minimalac.Kukala nam majka ako tako treba da se razvijamo.Ovo je postala zemlja robova i bede SRAMOTAAAA

Odgovorite