Ambasada Meksika donirala udžbenike

- -
0

ambasada meksika udžbeniciU okviru programa „Asistent u nastavi“, koji realizuje grad Kragujevac i koji, između ostalog, podrazumeva i učenje trećeg stranog jezika, španskog, u osnovnim školama, ambasada Meksika donirala je danas lokalnoj samoupravi dva kompleta udžbenika iz različitih predmeta koji se u Meksiku koriste za učenje španskoj jezika za učenike od prvog do šestog razreda.

Primajući donaciju od predstavnika ambasade Meksika u Srbiji, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje, Dragoslav Milošević, najpre se zahvalio, a potom i podsetio na podatak da španski jezik, u ovoj školskoj godini, kao treći strani jezik uči oko 700 kragujevačkih osnovaca u 12 škola. On je podsetio i da je grad Kragujevac za uključivanje španskog jezika u osnovne škole dobio podršku ambasada Meksika i Španije.

– Ideja je da se projekat proširi i na italijanski jezik, ali trenutno nema kadrova za realizaciju ove ideje. Pomoć naših prijatelja iz ambasade Meksika je dragocena, jer je reč o pomoćnim, metodičkim priručnicima za rad u osnovnim školama. Ovo je još jedan podstrek za dalju saradnju koja se očekuje u novim kontaktima između grada Kragujevca i drugih gradova u Meksiku, razmenom dece i profesora. Naravno, jednog dana očekujemo i da ova naša ideja, kada se govori o trećem stranom jeziku u našim školama, bude u zakonskim okvirima ministarstva prosvete – rekao je Milošević.

Ovom prilikom, Milošević je najavio i da će tokom juna svi učenici koji su u ovoj školskoj godini pohađali treći strani jezik, španski, njih oko 700 dobije diplome grada Kragujevca, s namerom da ovaj projekat bude nastavljen i u narednoj školskoj godini.

Nema komentara

Odgovorite