Alternativa: Građani suočeni sa ozbiljnim komunalnim problemima

- -
1

Članovi grupe građana “Kragujevačka inicijativa” i “Nova snaga”, nakon što su pokrenuli internet kampanju “Prijavite problem u svom naselju” opet su aktivni, ovoga puta na terenu u razgovoru sa građanima.

Kako saznajemo, na adresu koalicije ovih organizacija, “Alternativa”, stigao je veliki broj problema sa cele teritorije Kragujevca.

“Problemi su širokog dijapazona, neki su u potpunosti ne prihvatljivi da kao takvi postoje u 21. veku”, navode u koalicija.

Kako ističu problemi su u najvećem slučaju nastali usled nemarnosti i neprofesionalnog upravljanja javnim preduzećima, a građani i pored pisanja istim i traženja od njih da se greške odklone nisu nailazili na razumevanje.

“Ovog vikenda posetili smo Stanovo i Bargremar. Stanje u Ulici Marka Simovića u Stanovu je blago rečeno katastrofa, u odnosu na prvobitni projekat ulice stanje je takvo da se nivo ulice podigao za 1,5m, pa su građani koji žive sa donje strane ulice bili prinuđeni da dižu potporne zidove kako bi osigurali svoje kuće od odrona i ulivanja vode koja teče ulicom prilikom kišnih sezona jer nemaju kišnu kanalizaciju. Ulicom Milovana Marjanovića koja je paralelna sa Marka Simovića kao i Dragačevskom na koju izlaze obe, su u skoro identičnom stanju. Ulice su neasfaltirane, neki delovi su tokom jeseni i zime neprohodni, a svuda ovde su deca koja idu u OŠ “Živadinka Divac”. Sve tri ulice nalaze se odmah iznad ambulante, odnosno nekiš 4 kilometara od centra grada”, ističu u “Alternativi”.

Drugo mesto koje su aktivisti “Alternative” posetili je Bagremar, posebno Ljubićka ulicu.

“Problem ovog dela Kragujevca takođe je kišna kanalizacija, zbog čega građani imaju isti problem kao žitelji Stanova. Drugi problem na koji su nam sugrađani ovog mesta skrenuli pažnju jeste pritisak vode. Iznosi tek nešto manje od 2 bara, što je tri puta manje od optimalnog pritiska. Građani tvrde da kada se pusti voda iz vodokotlića voda iz baterije lavaboa skoro i da ne teče”, ističu u “Alternativi”.

U toj koaliciji kažu da će problemi ovih kao i drugih delova grada koje će posetiti biti prezentovani javnosti i kolegama iz odborničkih klupa kao jasna i koncizna pitanja o načinu rešavanja problema.

“Kad se sutra izađe pred građane neće biti mesta za nezanje o problemima, a od opštinskihi organa i organa koji su nadležni biće zatraženi i pisani odgovori”, zaključuju u “Alternativi”.

1 komentar

Odgovorite