„Alfa“ podelila slušne aparate najugroženijima

- -
0

alfa slusni aparatiFirma „Alfa“ danas je u Skupštini grada podelila pet slušnih aparata i to četiri za lica koja su u sistemu socijalne zaštite grada Kragujevca i jednom licu koje nije u mogućnosti da iz sopstvenih prihoda obezbedi potreban aparat.

Dodeli aparata prisustvovao je član Gradskog veća za zdravstvenu zaštitu prof dr Aleksandar Živanović, koji je pozdravio ovu izuzetno humanu akciju Alfe d.o.o. pred novogodišnje i božićne praznike, čime su kao društveno odgovorno preduzeće, u izuzetno teškim vremenima uspeli da nađu dovoljno sredstava i pomognu socijalno ugroženim licima. Donaciji su prethodili dvonedeljni pregledi i edukacija o preveniranju oštećenja sluha, koji su se sprovodili na teritoriji većih gradova u Srbiji, a pregledi u Kragujevcu obuhvatili su i zaposlene u javnim i javno komunalnim preduzećima.

– Današnja donacija jeste kruna akcije realizovane u prethodnom periodu čiji je cilj da podignemo nivo svesti o problemu sluha  i težimo da iz dana u dan budemo društveno odgovorna socijalna kompanija – rekao je Marjan Radović izvršni direktor Alfe.

Inače vrednost slušnog aparata je oko 700 evra. Osobe koje su ih danas dobile imaju oštećenje sluha od 40 do 60 dB, i ne mogu da ih dobiju preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji daje aparate licima sa oštećenjem većim od 65 dB.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite