Akcija čišćenja autobuskih stajališta

- -
0

ciscenje stajalistaGradska agencija za saobraćaj danas je organizovala akciju čišćenja autobuskih stajališta u širem centru grada kojoj su se volonterski pridružili mladi grada Kragujevca. Tokom dana biće očišćeno petnaestak stajališta u širem centru, a tokom sutrašnjeg dana i preostala, pa će tako autobuska stajališta koja su zatrpana plakatima, oglasima i propagandnim materijalom, dobiti novo lice.

– U toku današnjeg i sutrašnjeg dana očistićemo sva autobuska stajališta u gradu, a u nekom narednom periodu, ukoliko uslovi budu dozvoljavali, obavićemo rekonstrukciju i sređivanje autobuskih stajališta kada se budu stekli uslovi za to – kaže Edis Durutović, pomoćnik direktora za marketing, saradnju sa medijima i informisanje u Gradskoj agenciji za saobraćaj.

U prigradskim i seoskim mesnim zajedicama gde često ne postoje pokrivena ili obeležena autobuska stajališta, prema Durutovićevim rečima, neophodno je da inicijativa građana bude pokrenuta preko saveta mesnih zajednica koji potom upućuju zahteve GAS-u i Skupštini grada. Gradska agencija za saobraćaj, potom, izlazi na teren i procenjuje da li postoje tehničke mogućnosti za postavljanje i izradu autobuskih stajališta. U ovom trenutku, takvu inicijativu pokrenuo je Savet MZ Maršić.

Nema komentara

Odgovorite