AIESEC te poziva da otkriješ koje je nacionalnosti prijateljstvo

- -
0

zbgMeđunarodna studentska organizacija AIESEC ovog leta po drugi put organizuje projekat „Život bez granica“. Srednjoškolci iz osam gradova Srbije će imati priliku da, u okviru radionica o toleranciji i aktivizmu, razviju svest o važnosti ovih tema i kasnije rade na poboljšanju društva i svoje okoline. Ovim povodom, početkom jula, u našu zemlju stiže 80 studenata iz 15 zemalja sveta (Azerbejdžan, Rusija, Poljska, Turska, Tunis, Grčka, Albanija,…), koji će sa našim srednjoškolcima razmenjivati mišljenja, iskustva i ideje o raznim pitanjima koja se tiču tolerancije, diskriminacije i problema koje imaju mladi danas.

Ministarstvo omladine i sporta je 2013. godinu proglasilo godinom tolerancije. U skladu sa tim AIESEC želi da podstakne srednjoškolce da aktivno učestvuju u rušenju predrasuda koje su ustaljene u našoj zajednici.

Radionice će se održavati u julu i avgustu, gde će 800 srednjoškolaca iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada, Niša, Valjeva, Zrenjanina, Jagodine i Kraljeva biti u prilici da biraju u kom periodu žele da uzmu učešće u projektu. Nakon predavanja, učenici će biti raspoređeni u timove koji će raditi na osmišljavanju i ostvarivanju sopstvenih aktivnosti kojim mogu stvoriti promene u mestu u kom žive.

Otvaranje projekta će biti obeleženo konferencijom ‚‚Global Youth Voice“, koja će se održati 6. jula u Beogradu u Ustanovi kulture opštine Palilula sa početkom u 10 časova, koja će biti otvorena za sve zainteresovane. Drugog dana otvaranja, 7. jula, ispred “Ušće Shopping Center” posetioci će imati priliku da upoznaju internacionalne studente, koji će predstaviti svoje kulture kroz hranu, muziku i običaje.

U Kragujevcu će radionice biti organizovane od 8. jula, gde će srednjoškolci slušati edukacije na pomenute teme i aktivno učestvovati u njima.

Prijave za učešće se vrše putem linka: https://podio.com/webforms/4307332/337672.

Nema komentara

Odgovorite