Zlatni olimpijci oduševili kragujevačke učenike

- -
0

DSC_3698 copy

Osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama, vaterpolista Srbije Milan Aleksić i prvi pomoćnik selektora, Uroš Stevanović, posetili su danas OŠ „Radoje Domanović“ u Kragujevcu gde su učenicima preneli svoje impresije iz Rija, ali i odgovarali na njihova pitanja.

Našim zlatnim olimpijcima nije bilo teško da podele autograme i slikaju se sa svim mališanima kojima će tako ostati i lepe uspomene na sjajno druženje u izuzetno pozitivnoj atmosferi, punoj smeha i uzvika oduševljenja.

– Drago mi je što sam danas došao u Kragujevac i što mogu da podelim radost sa ovom decom, od koje će neki, nadam se, postati šampioni. Znam da su nas oni bodrili i navijali za nas sve vreme, iako su neke utakmice bile u kasnim terminima. Najmanje što smo mogli da učinimo za njih je da dođemo ovde i da im ispričamo kako je biti uspešan sportista i da ih uputimo na neki pravi put – rekao je Aleksić.

DSC_3718 copy

On je dodao da je čast i privilegija biti deo ekipe koja je osvojila sva moguća takmičenja u poslednjih nekoliko godina, uz olimpijsko zlato kao krunu.

– Ovo je stvarno jedna divna generacija, koja se u našem sportu jako retko dešavala u svetu. Zahvalio bih se svojim saigračima i trenerima na divnom vremenu koje smo proveli radeći zajedno – kazao je Aleksić.

DSC_3728 copy

Stevanović, inače prvi trener Radničkog, istakao je da je vaterpolo jako popularan i pozvao sve dečake i devojčice da se okušaju u ovom sportu, jer u Kragujevcu postoje odlični uslovi za to, da postanu članovi kluba, a možda jednoga dana i olimpijci.

– Svaka medalja na Olimpijadi je uspeh, ali nas je samo jedna zadovoljavala. Krenuli smo malo lošije u grupi, možda su neki posumnjali da nismo spremni, ali imali smo mirnoću i sigurnost, znali da će sve doći na svoje. Spremali smo se za četvrtfinale koje je najbitnije na svakom takmičenju, što se i videlo, jer smo mi kao četvrtoplasirani pobedili lidera druge grupe Španiju, a tri prvoplasirane selekcije iz naše grupe su eliminisane. Ova dečica koja su došla da nas pozdrave dele tu sreću sa nama. Prošle godine na „Turneji šampiona“ svi smo osetili da je prava radost tek kad podelimo sve to sa njima – zaključio je Stevanović.

DSC_3691 copy

Nema komentara

Odgovorite