Zlatna generacija Radničkog Foke na prijemu u Skupštini grada

- -
0

radnicki foka skupstinaKao što smo već objavili, mladi košarkaši Radničkog Foke, rođeni 1999. i 2000. godine osvojili su prvo mesto na međunarodnom turniru „Canestri Senza Reti“, održanom od 27. do 30. decembra u italijanskom gradu Ivrea.

Tim povodom, danas ih je u zgradi Grada primio pomoćnik gradonačelnika za sport, Jovan Pavlović Bojadžić.

– Ja se iskreno nadam da će ova generacija ostati dugo zajedno, jer je to generacija košarkaša koja se dugo čekala u Kragujevcu i iz koje će izaći nekoliko dečaka činiti okosnicu i budućnost kragujevačke košarke, a u tome uz adekvatno treniranje, treba da učestvujemo i svi mi – rekao je Pavlović Bojadžić.

Ovu izuzetno talentovanu generaciju, iz koje je osam dečaka na širem spisku reprezentacije, u narednom periodu očekuju takmičenja na najprestižnijim takmičenjima u Evropi.

– Dobra igra naših mladih košarkaša na FIBA turniru u Sofiji doprinela je da učestvujemo na turniru na kojem je od ukupno 16 ekipa, pozvano samo pet, što je velika čast za naš tim. Ovo je jedna zaista talentovana ekipa koja pokazuje to svojim rezultatima i u dogovoru sa Radničkim potrudićemo se da za ovu selekciju zajednički sa lokalnom samoupravom stvorimo najbolje moguće uslove za rad – rekao je ovom prilikom Srećko Otović, direktor Sportskog kluba Foka.

Podsetimo, izabranici Nenada Milojevića Šipija najpre su osvojili prvo mesto u grupi, deklasiravši tri italijanska tima – Ivreu (80 razlike), Torino (+85) i Livorno (+55), a potom su „počistili“ sa terena i crnogorsku Podgoricu sa 40 razlike, da bi u finalu, posle velike borbe u fantastičnom ambijentu prepune hale slavili sa dva poena „viška“ protiv fantastičnih Chekovian Hawks-a iz Moskve.

– Mislim da smo pokazali igru koja je bila iznad očekivanja, jer ne samo da smo pobedili ubedljivo izuzetno jake ekipe, već smo igrali košarku kojoj se protivnici nisu nadali. To je pokazatelj da se u klubu izuzetno radi, ali i da dečaci poseduju izuzetan kvalitet, koji treba brusiti i raditi na tome da budu još bolji – rekao je Milojević.

Mihailo Jovičić je osvojio i titulu najboljeg igrača turnira, dok je u najbolju petorku ušao i Nemanja Nikolić.

– Zadovoljan sam mojim učinkom i igrom saigrača, koji su doprineli da budem MVP. Igrali smo lepo i ozbiljno, poput seniora, za razliku od ostalih klubova koji su prikazali dečiju igru – kaže Jovičić.

Nema komentara

Odgovorite