ŽFK Šumadija od naredne sezone u eliti

- -
1

Ženski fudbalski kluba Šumadija 1903 od naredne sezone igraće u Super ligi.

Povodom plasmana u najviši rang takmičenja u svečanom salonu Skupštine grada Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, za ekipu, trenere i upravu kluba organizovao je prijem.

“Uspeh mladih Kragujevčanki koji ih u sledećoj sezoni vodi u Super ligu, pored njihovog ličnog i uspeha kluba, predstavlja i veliki uspeh za grad Kragujevac. U narednom periodu potrudićemo se da im obezbedimo bolje uslove za treninge i za nadmetanja koja su pred njima. Ženski fudbal postaje sve popularniji i sve se više ulaže u taj sport tako da i uspesi ne izostaju”, rekao je Urošević.

Igračice Šumadije napravile su zaista veliki uspeh. Osvojeno je prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i tako obezbeđen plasman u Super ligu.

“Svojim radom, treninzima u svakakvim vremenskim uslovima, istrajnošću i snagom volje, devojke su dostigle da budu u klubu osam najboljih ekipa u državi. Pojačanim treninzima i pojačanjem ekipe očekujemo još bolje rezultate“, rekla je Danijela Miloradović, predsednica ŽFK Šumadija 1903.

Klub koji postoji tek nešto manje od pet godina, ali uspešno radi i sa mladim igračicama koje takođe beleže značajne rezultate. Pre dve godine sa međunarodnog fudbalskog festivala za mlade održanog u Mađarskoj, u svoj grad donele su srebrnu i bronzanu medalju.

Prijemu u Svečanom salonu, uz igračice, prisustvovali su i trener Nenad Filipović, kao i članovi uprave.

1 komentar

Odgovorite