VK Radnički: U Savezu vladaju lični interesi, Pijetlović u Kragujevcu od sledeće sezone

- -
7

vk radnicki gojko pijetlovicPovodom odluke Vaterpolo saveza Srbije da ne odobri zahtev za registraciju prvom golmanu reprezentacije Srbije, Gojku Pijetloviću, u bilo kom klubu u Srbiji, Vaterpolo klub Radnički izdao je saopštenje, u kojem je izrazio nezadovoljstvo i razočaranost ovom odlukom:

„I pored toga što kragujevački klub među stativama već ima jednog golmana vrhunskog kalibra, naša želja je bila da pomognemo reprezentativcu Srbije, koji je ostao bez angažmana, da ostane u formi za naredne akcije nacionalnog tima.

Stav VK Radničkog je da Vaterpolo savez Srbije mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti, nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u Vaterpolo savezu Srbije i stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati sa odobravanjem. Sve ovo dobija na težini ako se ima u vidu da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača, kada je to očigledno tim istim pojedincima i njihovim interesima odgovaralo.

Za razliku od pojedinaca u vaterpolo svezu kojima očigledno ne odgovara povratak srpskih reprezentativaca u zemlju, Radničkom će uvek biti cilj da u skladu sa svojim mogućnostima u svom sastavu ima što više sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije.

VK Radnički smatra da ukoliko je interes srpskog vaterpola da prvi golman naše reprezentacije počne pripreme za velika takmičenja ovog leta bez utakmice i kluba onda je odluka VSS ispravna.

Za kraj možemo da obradujemo sve ljubitelje vaterpola da će Gojka Pijetlovića gledati u kapici Radničkog u sezoni 2013/2014 jer je sa njim postignut dogovor.“

7 Komentara

 1. Na sve nacine pokusavaju da nas spotaknu, ali Radnicki je nezaustavljiv! Titula ce biti nasa, a “blizanci”mogu samo da se udav eod muke!!!!!

 2. Sramota za zemlju…..bitno je da vi radite lose po sport koji Srbija voli….. i posle postavljate pitanje zasto talenti i intelektualci beze iz Srbije…. to je zato sto politika se svuda mesa!

 3. Nemam reci za ovu nepravednu odluku. Zakonski je dozvoljeno da igrac predje u sred sezone, ali druga je stvar sto VSS ne zeli da neko juzno od Beograda osvoji glavnu titulu. E, jadna li si Srbijo, kakvu nepravdu trpi nas vrhunski reprezentativac samo zbog visih interesa koji nisu nimalo ljudski… PRAVDA ZA GOJKA !!!!!!!!

 4. Sram vas bilo, sraman savez! Umesto da radi u interesu svojih klubova, oni obrnuto! Dosta ste vise uzimali pare, dosta ste lobirali, ajde svi napolje!

 5. Jedan dobronameran SAVET Savetu:
  Ne stavljajte sebe i vaterpolo u koš sa sportovima u Srbiji
  koje su pojedinci uništili i odužite se reprezentativcu Pjetloviću
  na pravi način – jednostavan način – delujte za dobro Pjetlovića!
  PS. VK Radnički – svaka čast!

Odgovorite