VK Radnički pred gašenjem

- -
0

vk radnicki toholj vasovic

Sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović izjavio je da je opstanak Kragujevčana pod znakom pitanja zbog izuzetno loše finansijske situacije.

– Situacija u klubu je izuzetno loša. Od januara je klub u blokadi, kako stoji, tako će biti do daljeg. Samo postojanje kluba i dalje takmičenje je pod znakom pitanja – rekao je Vasović agenciji Beta.

On je rekao da je račun Radničkog u blokadi od januara i dodao da klub nije u mogućnosti normalno da funkcioniše zbog ;nepostojanja predsednika i Uprave.

– Izlaz iz ove situacije je sve dalje. Klub kao klub ne može da funkcioniše normalno zbog nepostojanje Uprave i predsednika. Grad Kragujevac je do januara pomagao klubu, dok nismo bili blokirani, ali od tada nije u mogućnosti, jer nije po zakonu – rekao je Vasović.

On je dodao da bi za funkcionisanje Vaterpolo kluba Radnički na godišnjem bilo dovoljno oko 20 miliona dinara.

– Zavisi od ambicija kluba koliko je dovoljno novca, ali za neki puki opstanak sa svim trenerima, igračima i mladjim kategorijama bilo bi nam dovoljno 20 miliona dinara. Mi na sve načine pokušavamo da dodjemo do nekog novca – kazao je nekadašnji reprezentativni vaterpolista.

On je kazao da nijedan igrač u klubu nije vezan ugovorom.

– Niko od igrača nije vezan ugovorom. Imamo neke igrače za koje smo platili obeštećenje, i to je sve… Praktično, svi su slobodni u izboru nove sredine – rekao je Vasović.

Prema njegovim rečima, mladje kateogrije kluba se i dalje takmiče, a generacije rođene 1999. i 2004. godine sredinom jula igraće finalne turnire prvenstva Srbije.

Nema komentara

Odgovorite