Veprići bez kvoterbeka poraženi u polufinalu

- -
0

Juniori Divljih veprova nisu uspeli da se plasiraju u finale Juniorske lige Srbije, pošto su poraženi na gostovanju pančevačkim Panterima, rezultatom 33:6.

Iako rezultat to ne govori, Kragujevčani su bili i više nego ravnopravan rival u prvom poluvremenu, u kojem su propustili šansu da dođu do ozbiljnije prednosti.

Veprići su poveli preko kvoterbeka Stefana Stefanovića (6:0), a odmah zatim su ponovo bili  na samo tri jarda od end zone, ali nisu uspeli da uvećaju vođstvo.

Činilo se u tim trenucima da Šumadinci drže konce igre u svojim rukama, dobro su igrali i u napadu i u odbrani, ali je onda iznenada prošao pas Pančevaca od preko 50 jardi, kojim su stigli do preokreta (7:6).

Potom se dogodio možda i prelomni trenutak meča, kada je povređen kvoterbek Veprova, Stefan Stefanović, kojeg je zamenio ofanzivni linijaš Božidar Đurđević. Ipak, Đurđević je sa nekoliko dobrih pasova doveo svoj tim na samo dva jarda od protivničke end zone, ali je potom usledio fambl.

Uspeli su i Kragujevčani da se odbrane i pedesetak sekundi pred odlazak na odmor započnu novi napad, ali su Panteri najpre presekli pas, a potom poentirali iz trik akcije i sa velikom psihološkom prednošću ušli u drugo poluvreme (13:6).

Videlo se već na početku treće četvrtine da Veprovi ne mogu bez Stefanovića do preokreta, pa su domaći rutinski priveli meč kraju. U kragujevčakom timu zbog povrede nije bilo ni možda i najboljeg defanzivca, juniorskog reprezentativca Đorđa Petrovića.

Nema komentara

Odgovorite