Veliki uspeh mladog člana BK RAVENS KG

- -
0

Aleksandar Jovičić, člam Badminton kluba RAVENS KG, ostvario je veliki uspeh na turniru “Bulgarian U17 International” koji je od 12. do 14. jula održan u Haskovu.

Aleksandar Jovičić je osvojio bronzu u muškom dublu u tandemu sa Mihajlom Tomićem (BK Beograd). Posle pobeda nad Rusima Dmitrijem Laninom i Egorom Peresetskim (2:0) u 1/8 finala i Turcima Anil Ulakom Atanom i Mirakom Kantarom (2:0) u 1/4 finalu, srpski par je u borbi za finale poražen od turske kombinacije Taha Emirhan Budak, Abdulsamet Ozdemir (2:0).

“Ovo je prva medalja na Evropskom kupu za igrače do 17 godina za Acu i treba napomenuti da je pored medalje imao veoma zapažen nastup i u singl konkurenciji. Aca je savladao redom sledeće igrače Mirosla Dimitrova iz Bugarske (2:0), Egora Peresetskii-a iz Rusije (2:0), pa igrača Turske Anil Ulac Atana u veoma neizvesnom duelu sa 2-1 (20:22,21:13,21:14) za plasman u 1/4 finale turnira. Na kraju je poražen od 3.nosioca turnira takođe iz Turske Hasan Berkay Günbaz (0:2) i time zaustavljen na samo korak od još jedne medalje”, saopšteno je iz kragujevačkog kluba.

Novi uspesi doprinose i značajnom napretku mladog Kragujevčanina na evropskim listama igrača do 17 godina, a tek se očekuje da Jovičić pokaže svoj puni potencijal na predstojećim turnirima, jer je tek počeo da nastupa u ovoj takmičarskoj konkurenciji i jedan je od najmlađih igrača novog talasa evropskog badmintona.

Nakon osvojene medalje na U19 Balkanijadi i prve medalje na evropskom kupu za igrače do 17 godina, Jovičića i njegove kolege iz U17 reprezentacije očekuju pripreme u Sloveniji i na međunarodnom kampu Karataš 2019 sa ciljem da se podiže i optimira forma za kulminaciju sezone i dva udarna događaja – Prvenstvo Balkana za igrače do 17 godina u Novom Sadu i Evropsko Prvenstvo za igrače do 17 godina u Gnieznu (Poljska).

Paralelno sa turnirom evropskog kupa za igrače do 17 godina, igran je i turnir “Bulgarian U13/U15 International 2019”, a igrači iz Srbije su ukupno osvojili četiri medalje (srebro i tri bronze).

Nema komentara

Odgovorite