Vaterpolisti Radničkog večeras se bore za finale Kupa Evrope

- -
1

vk radnickiVaterpolisti Radničkog sastaće se večeras, od 18.30 sati, u Debrecinu, sa istoimenom mađarskom ekipom, u revanš susretu polufinala Kupa Evrope. Svesni su Mađari, veliki poznavaoci vaterpola, ko im dolazi u goste, ali smatraju da ništa nije nemoguće i da uz pomoć punih tribina mogu do finala.

Sa druge strane, iako imaju tri gola prednosti iz prvog meča, Kragujevčani su uvereni da mogu dalje samo ukoliko budu išli na pobedu.

– Kao što sam rekao posle prve utakmice, bitno je da ekipa ne razmišlja o bilo kakvoj prednosti, jer je u ovoj fazi takmičenja jako bitno da se svaki meč igra kao da je prvi ili kao da je rezultat nerešen. Svaki drugi pristup je pogrešan, jer uliva dozu straha i viška respekta protivničke ekipe, što u određenim trenucima ne bi bilo dobro i može da utiče destruktivno na naš tim – smatra kapiten Radničkog, Vanja Udovičić.

U drugom po veličini mađarskom gradu vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu, pa Kragujevčanima neće biti nimalo lako u paklu bazena, sa čijih tribina domaći očekuju veliku motivaciju i podršku.

– Pripremali smo se kao i za svakog drugog protivnika. Mislim da bi polako rivali sve više trebalo da se pripremaju za nas. Očekujem jako lepu utakmicu, pogotovo što je poznato da su oni nezgodni domaćini i da će atmosfera biti dobra. Zbog određenih poteškoća koje imaju, možda će još više želeti ovu pobedu, pa samim tim smatram da će utakmica biti jako lepa – kaže Udovičić.

Povratkom najboljeg igrača, Italijana Aleksa Đorđetija, atmosfera u Debrecinu je još bolja, pa sigurno da Mađari sada imaju znatno više samopouzdanja nego pre dve nedelje u Kragujevcu.

– Jedan igrač ne može mnogo toga da promeni. Može da unese malo svežine, ali mislim da se sam koncept njihove igre neće promeniti. Uveren sam da imamo kvalitet i to ćemo dokazati u bazenu – rekao je Vanja.

Ni Šumadinci nisu mogli u prvom meču da nastupe u kompletnum sastavu, zbog problema sa zdravstvenim biltenom, ali sada su svi spremni za novu pobedu, osmu uzastopnu u ovom takmičenju.

– Naša forma se od prošlog susreta jako poboljšala, s obzirom da smo tada imali dosta zdravstvenih problema. Nadam se da će naša igra vremenom biti sve bolja i bolja, a za sada je najbitnije da prođemo i da pokušamo da dobijemo ovu utakmicu – ističe Damir Burić.

Poput Udovičića, i Burić veruje da sve zavisi od igre njegovog tima:

– Domaći teren može dosta da im pomogne, ali ako mi odigramo na očekivanom nivou, njihove šanse su znatno manje. Sve zavisi od nas. Oni će biti jači u odnosu na prvu utakmicu, a mislim da mi možemo da odigramo daleko bolje. Sve u svemu, nema sumnje da nas očekuje pravo polufinale.

1 komentar

Odgovorite