Vaterpolisti Radničkog u sredu igraju finale Kupa Evrope

- -
0

vk radnicki mataro vanjaVaterpoliste Radničkog u sredu, od 20 časova, u Italiji, očekuje prvi duel finala Kupa Evrope u kome se sastaju sa Florencijom.

Pred put u Firencu, kapiten ekipe Vanja Udovičić, levoruki as Filip Filipović i pomoćni trener Dejan Jovović, održali su konferenciju za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije. Svi učesnici složni su u oceni da je njihov tim favorit u dvomeču sa Firentincima, kao i da će odluka o osvajaču pehara biti doneta u Kragujevcu. Kapitan Kragujevčana istakao je i da bi osvajanje pehara bilo velika stvar za klub, kao i za njega lično.

– Meni lično, velika je čast da igram finale Kupa Evrope. Ovo je važna prilika za ekipu da osvoji trofej i lična satisfakcija, jer nikada nisam osvajao naslov prvaka u ovom takmičenju. Na nama je velika odgovornost, jer smo favoriti, i to stvara pritisak, ali sam istovremeno veoma zadovoljan što jedan tim van Beograda ima priliku da se bori za evropski trofej. U Firencu idemo na pobedu, jer nam je to cilj od starta takmičenja. Ipak, kako god da se završi prva utakmica odluka o pobedniku biće doneta na našem bazenu u Kragujevcu i zato mislim da će Kragujevčani imati prilke da se raduju – kazao je Udovičić.

Njegov kolega iz reprezentacije i Radničkog, Filip Filipović, slaže se da će pitanje pobednika biti rešeno u drugom meču i ističe da će prvi duel biti težak, ali da njegova ekipa ide na trijumf.

– Finalna serija se rešava u Kragujevcu, ali sada smo okrenuti prvom meču. Mislim da su kvalitetna i mlada ekipa koja ima puno razloga i motiva da se bori. Nemaju pritisak favorita i to im može pomoći, a takođe u prilog im idu i pomalo neuobičajeni uslovi  za vaterpolo na bazenu u Firenci. Međutim, mi idemo zdravi i spremni da nametnemo svoj ritam, a očekujem i podršku naših navijača u Italiji – kazao je Filipović.

On je dodao i da u italijanskom timu ima dosta mladih i talentovanih igrača i naglasio da je Radnički od starta sezone takmičenje u Kupu Evrope stavio kao prioitet.

– Oni u svom sastavu imaju plejadu mladih igrača koju predvode braća Di Fulvio i levoruku Binji. Jedini stav koji mi možemo da zauzmemo pre meča je da idemo na pobedu. Neće biti lako, poslednji korak u ostvarenju zacrtane ambicije zahtevaće mnogo truda i napora – ocenio je levoruki as Kragujevčana, koji dobro poznaje prilike u italijanskim klubovima, pošto je niz godina nosio kapicu Pro Reka.

Pomoćni trener Radničkog, Dejan Jovović, istakao je da je ekipa kompletna, da se neke manje povrede ostavljaju po strani zbog važnosti meča.

– Mislim da kao ekipa imamo dovoljno iskustva za finale. Naši igrači osvajali su u karijeri mnogo klupskih i reprezentativnih trofeja. Iza nas je dobar period treninga i spremni smo za meč. Nekoliko manjih povreda pada u drugi plan zbog važnosti meča, svi igrači žele da igraju finale, pa se neke sitnije povrede „guraju pod tepih“. Rezultat utakmice najviše zavisi od nas, ako odigramo u skladu sa kvalitetom mislim da ćemo se radovati – rekao je Jovovoić.

Prema prvim informacijama, obezbeđen je i televizijski prenos, pa će ljubitelji vaterpola imati priliku da uživaju u duelu u Italiji.

O uslovima na bazenu u Firenci govorio je Udovičić koji je odigrao nekoliko sezona italijanskoj ligi.

– Temperatura na bazenu je vrlo visoka, uz to plafon je nizak pa to stvara osećaj klaustrofobije. To je bazen koji je pre svega namenjen rekretaivnoj upotrebi i osvetljenje je dosta slabo. Ipak, sve to neće biti važno kada se bude završila utakmica. U profesionalnom sportu gleda se samo rezultat i niko ne pita kroz kakve se poteškoće do njega stiglo. Ipak, koliko god da će biti teško u Firenci, u Kragujevcu će biti još teže – zaključio je uz osmeh kapiten Radničkog.

Od iskusnijih igrača Florencija se oslanja najviše na španski duo Albert Espanjol i Giljermo Molina koji uz mlađe domaće vaterpoliste čine okosnicu tima

Nema komentara

Odgovorite