Vaterpolisti Radničkog u Ligi šampiona

- -
0

vk radnicki buricPlasmanom u finale plej-ofa domaćeg šampionata, vaterpolisti Radničkog obezbedili su mesto u Ligi šampiona.

Iako je prvobitno bilo planirano da Srbija u narednoj sezoni da tri predstavnika za ovo evropsko takmičenje, postoje nagoveštaji da bi format takmičenja mogao da se smanji.

– Iz razgovora sa čelnicima Evropske vaterpolo federacije saznali smo da će se u narednoj sezoni možda smanjiti broj učesnika u najjačem evropskom takmičenju. Time bi Srbija, umesto dosadašnja tri, naredne sezone dala dva kluba, a plasmanom u finale osigurali smo nastup u Ligu šampiona – rekao je Dejan Jovović, pomoćni trener Radničkog.

Posle osvajanja Kupa Evrope, plasmanom u Ligi šampiona ispunjen je i drugi cilj koji je „šumadijski drim tim“ postavio na startu sezone.

Podsetimo, u finalnoj seriji, koja se igra u tri dobijena susreta, Kragujevčani se sastaju sa Crvenom zvezdom. Prvi meč na programu je 27. aprila u Beogradu, drugi 4. maja u Kragujevcu, a u trećem će „crveno-beli“ ponovo biti domaćini, 7. maja. Eventualne četvrta i peta utakmica igraju se 11. maja u kragujevačkom „Parku“ odnosno 15. maja u Beogradu.

Za treće mesto boriće se Partizan i Vojvodina, a ukoliko ne bude smanjenja formata takmičenja, pobednik tog dueal igraće u Ligi šampiona.

Nema komentara

Odgovorite