Vaterpolisti Radničkog putuju u Debrecin

- -
0

VK RadnickiVaterpolisti Radničkog jutros su krenuli put Debrecina, gde ih u sredu, od 18.30 sati, očekuje revanš susret polufinala Kupa Evrope, sa istoimenim mađarskim timom. Kragujevčani su u prvom meču slavili sa 9:6, pa sa tri gola „viška“ putuju u Mađarsku.

U taboru Radničkog ne obaziru se na prednost iz prvog duela, već smatraju da moraju da idu na pobedu.

– Imamo tri gola viška, što nije ni velika, ni mala prednost, pa ne smemo da se opustimo. Moramo da idemo na pobedu, kao da je rezultat 0:0. Mislim da smo kvalitetniji tim i da ćemo ispuniti cilj, ukoliko odigramo onako kako znamo. Najbitnije je da su svi igrači spremni za ovaj duel i da nema povređenih – naglašava Vojislav Čupić, vaterpolista Radničkog.

Izabranici Dejana Udovičića do sada su ostvarili sve pobede u Kupu Evrope. Redоm su „potapali“ nemački Potsdam (17:3), španski Sabadelj (9:5), italijansku Florenciju (8:4) i turski Juzme (18:3), u grupnoj fazi, a potom i španski Mataro u četvrtfinalu (17:9 i 14:5). Duel sa Mađarima dobijen je sa najmanjom razlikom, pa šumadijski tim u revanš ulazi dosta opreznije.

– Od početka idemo na osvajanje Kupa Evrope, pobedili smo sve timove, a pokazalo se da je Debrecin bio najteži rival na kog smo naleteli u dosadašnjem delu takmičenja. Sada će biti još jači, jer se u tim vratio njihov najbolji vaterpolista, italijanski reprezentativac Aleks Đorđeti. Njihova igra bazira se na ovom izuzetnom igraču i sigurno je da će doprineti još boljem izdanju Mađara, pogotovo u fazi napada – smatra Čupić.

Čupić je jedini igrač Radničkog koji je igrao za neki mađarski tim, pa najbolje poznaje situaciju u zemlji našeg severnog suseda. Nastupajući za Seged, uspeo je čak i da osvoji Kup Evrope, 2009. godine.

– Mađari su dobri poznavaoci vaterpola i glavne karakteristike većine njihovih klubova su nezgodni domaći bazeni, koji im daju veliku prednost. U Segedu sam igrao sa nekoliko igrača koji sada brane boje Debrecina, a protiv nekolicine njih sam nastupao u ligaškim okršajima. Sve su to dobri igrači, sa dosta iskustva u evropskim takmičenjima, ali i u domaćem šampionatu, koji ima nekoliko izuzetno kvalitetnih timova.

Nema komentara

Odgovorite