Vaterpolisti Radničkog igraju za novo Daničino srce

- -
0

vk radnickiPosle pobede u Mađarskoj nad Debrecinom i istorijskog plasmana u finale Kupa Evrope, vaterpolisti Radničkog sutra očekuje još jedna veoma važna utakmica. Naime, u 12. kolu Prve A lige Srbije, izabranici Dejana Udovičića sutra dočekuju poslednjeplasirani Beograd, a ovoga puta boriće se za novo srce Kragujevčanke Danice Ćirković.

Danica je do sada lečena od hipertrofične kardiomiopatije, koja je sada u dilatativnoj fazi, pa je transplatacija srca jedini preostali način lečenja. Cena transplatacije koja se radi u nekom od centara u okruženju, kreće se od 130.000 do 150.000 evra, a porodica nije u mogućnosti da obezbedi ova sredstva. Inače, porodica Ćirković je preko lekara koji su do sada lečili Danicu u Kliničkom centru Srbije, već ostvarila kontakt sa centrom u Beču, gde je moguće odraditi transplataciju srca. Zbog hitnosti operacije već su učinjeni određeni ustupci prema Danici, ali da bi bila stavljena na listu čekanja za novo srce, potrebno je da bude prikupljen sav neophodan novac.

Vaterpolo klub Radnički uključuje se u akciju i poziva sve navijače da pokažu da smo najbolji kad je najteže. Ulaz je slobodan, uz besplatnu kartu, a na ulazu će biti postavljen štand na kom će se prikupljati prilozi za našu sugrađanku.

– U sklopu priprema za utakmicu sa Partizanom, koja je posle Debrecina najvažnija u ovom mini ciklusu, dolazi nam susret sa Beogradom. U ovu utakmicu ulazimo iz maksimalnog treninga, sa željom da se što bolje pripremimo za derbi sa crno-belima na Banjici. Beograd je mlad tim, u ovom trenutku razlika u kvalitetu je ogromna, ali mi ih nećemo potceniti. Najbitnije od svega je da Kragujevčani dođu u što većem broju, kako bismo svi zajedno prikupili pomoć koja je Danici neophodna. Mi ćemo maksimalno ozbiljno pristupiti ovom meču i obećavamo da ćemo se na najbolji mogući način odužiti publici – rekao je Boris Popović, centar Radničkog.

Meč se igra sutra, od 18.30 časova, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“. Svi koji nisu u mogućnosti da dođu, pomoć za Danicu mogu da uplate na jedan od sledećih računa Komericijalne banke:

Dinarski račun: 205-9001018424702-77
Devizni račun: 90-310-19136820

iz inostranstva

Nema komentara

Odgovorite