Vaterpolisti Radničkog deklasirali Banjicu

- -
0

U derbiju sedmog kola Prve A lige Srbije, vaterpolisti Radničkog su deklasirali trećeplasiranu Banjicu, rezultatom 22:4 .

Videlo se da su kragujevački vaterpolisti još uvek umorni od teških priprema u Hrvatskoj i da su mislima mislima već u susretu sa Crvenom zvezdom, koji ih očekuje za nedelju dana, pa su posle prve četvrtine imali samo gol prednosti – 2:1.

Međutim, već u nekoliko uvodnih minuta druge deonice Kragujevčani su došli do prepoznatljivog stila igre i poveli sa pet golova razlike – 6:1. Tu prednost zadržali su sve do odlaska na odmor (8:3), a u nastavku susreta održali su pravi vaterpolo čas mladoj „filijali“ Partizana i fantastičnim pogocima oduševili mnogobrojnu publiku.

U trećoj četvrtini Kragujevčani su potpuno „potpoili“ protivnika – 9:0, a u poslednjem periodu su se pobrinuli da pobeda bude još ubedljivija.

Najefikasniji bio je Boris Zloković sa pet pogodaka, a jedan manje postigli su Filip Filipović i Damir Burić.

Pre početka susreta publika je pozdravila bronzanog vaterpolistu Banjice sa nedavno završenog Svetskog prvenstva za juniore, Ognjena Stojanovića, praunuka Danila Stojanović jednog od pionira srpskog fudbala, koji je doneo prvu fudbalsku loptu u Kragujevac, po kome kragujevački stadion nosi ime „Čika Dača“.

Radnički – Banjica 22:4 (2:1, 6:2, 9:0, 5:1)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“. Gledalaca: 700. Sudije: Golijanin i Virijević. Peterci: Radnički, Banjica 1(1). Igrač više: Radnički 4(1), Banjica 3(1).

Radnički: Radić, Burić 4, Popović 3, Marković 1(1 autogol), Gak, Bašić 1, Ćirić, Čupić 1, Zloković 5, F. Filipović 4, Ćirković 1, Đ. Filipović 2, Lazić.

Banjica: Rističević, Asanović, Manojlović, Repanović, Radulović, Ilić, Vučićević, Andrejević, Vico 1, Ćorić, Stojanović 1, Jakšić, Gogov 1.

Nema komentara

Odgovorite