Vanja Udovičić najavljuje spektakularno polufinale Kupa Evrope

- -
0

vk radnicki mataro vanjaVaterpoliste Radničkog u sredu očekuje meč sezone. U polufinalu Kupa Evrope u Kragujevac dolazi mađarski Debrecin, tim sastavljen od izuzetnih pojedinaca, koji ove sezone, poput Radničkog, sjajno igra u ovom takmičenju.

Kapiten Radničkog i reprezanticje Srbije, Vanja Udovičić bio je naš sagovornik na temu ovog meča.

Napravili ste veliki uspeh plasmanom u polufinale Kupa Evrope, koje ove godine ne zaostaje za Evroligom. Možete li da napravite korak dalje?

– S obzirom da je na početku sezone postavljen cilj da osvojimo ovo takmičenje, nije potrebno komentarisati koliko su snage u Radničkom mobilisane za ovaj susret. Sigurno je da je i sam plasman u polufinale nekog evropskog takmičenja veliki uspeh, pogotovo kada se pogledaju rezultati naših klubova u Evropi u bilo kom sportu u poslenjih pet-šest godina. Mi se, međutim, nećemo time zadovoljiti i stati, nego ćemo težiti da pružimo najbolje igre u Kupu Evrope u narednim mečevima. Ovaj uspeh Radničkog nije samo uspeh kluba već i grada Kragujevca koji će imati priliku da položi jako bitan ispit u organizaciji ovako velike utakmice. Sam Kup Evrope ove godine predstavlja jako takmičenje, sigurno je i na nivou Evrolige, pogotovo ako se pogleda činjenica da italijanski timovi ne igraju Ligu šampiona, već samo Kup Evrope, gde se u drugom polufinalu i međusobno sastaju (Florencija – Savona).

Koliko ste upoznati sa kvalitetima Debrecina?

– Protivnika poznajem po igračima koji tamo nastupaju i kroz rezultate koje ostvaruju ove godine, koji su za svaki respekt, ali kao ekipu ih nisam još upaznao do tančina. Sigurno je da su jako ozbiljan tim, što su mi i preneli igrači sa kojima sam razgovaro, a koji su se već sastajali sa njima ove sezone.

Svima je poznato koliko je u Mađarskoj uvek teško igrati i koliko će biti „vatrena“ atmosfera u revanšu. Koji rezultat priželjkujete pred put u Mađarsku?

– Mađari su veliki ljubitelji i poznavaoci vaterpola i gostovanja tamo su uvek teška. Ja iskreno ne želim još uvek da razmišljam o revanšu, već sam maksimalno fokusiran, kao i ostatak ekipe, na ovu prvu utakmicu. Želja nam je da odigramo kao pravi tim, da svaki igrač da svoj realni maksimum, barem što se energije tiče, i da sa što boljim rezultatom odemo na revanš u Mađarsku. Možda moja lično najveća želja je da na tribinama bude pravi spektakl i da naši navijači kućama odu srećni i ponosni. Nadam se da će se u skorijoj budućnosti pričati i pisati o Kragujevcu kao „vrućem terenu“.

Deluje da se kockice u bazenu polako slažu. Ekipa deluje sve uigranije i bolje, protiv Vojvodine Radnički je delovao moćno.

– Nemoguće je bilo da se od početka sezone pokaže pun kvalitet i uigranost. Normalno je da sa što većim brojem utakmica i treninga ekipa deluje sve bolje i uigranije. Mene raduje velika rezerva koja još postoji u ovom timu, tek možete očekivati pravi Radnički.

Ocena dosadašnjeg dela sezone?

– Za sada sve ide po planu. Ono što je jako bitno, da mladi igrači, koji su u Radničkom, pokažu sav talenat i uz rad, koji je na treninzima izuzetan, nastave da napreduju kao i do sada. Moja najveća želja je da se stvori još jača emocija Kragujevčana prema vaterpolu i da na svakom meču budu krcate tribine, jer Vaterpolo klub Radnički, svojim dosadašnjim rezultatima i energijom koju svi u ovom klubu ulažemo, to i zaslužuje.

Duel Radničkog i Debrecina igra se u sredu, 23. januara, od 17 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, na čijem info pultu se mogu kupiti karte za ovaj meč, po ceni od 200 dinara za tribinu i 300 za parter.

Nema komentara

Odgovorite