Uspešno okončan ovogodišnji tandem biciklistički maraton

- -
0

Put razvoja paraolimpijskog sporta u Kragujevcu i učešće na olimpijskim igrama utrla je sportska rekreativna manifestacija “Tandem biciklistički maraton” koja je iznedrila i mnoge paradiscipline u Srbiji kao što su parabiciklizam i paratriatlon u kojima su osvojene zlatne i srebrne medalje, rečeno je na prijemu organizovanom u zgradi Gradske uprave povodom dolaska učesnika maratona Kragujevac – Mostar.

Ove godine tandem maraton, uz Kragujevčane, okupio je i bicikliste iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kraljeva, jedan učesnik je došao iz Italije, a nešto više od 400 kilometara, do pobratimskog Mostara vozile su rame uz rame sa ostalim biciklistima i dve devojke.

Put do Mostara povezala je mnoge gradove a nit je započeo slabovidi maratonac Goran Nikolić koga je povela ideja plemenitosti, dobrote, prijateljstva, promocije grada Kragujevca ali i podrška i vetar u leđa slabovidim sportistima, osobama sa invaliditetom, parasportistima i paraolimpijcima.

“Veliki ljudi sebi postavljaju velike ciljeve i srcem ih ispunjavaju, a ovaj kragujevački paraolimpijac je, ne samo Kragujevac, klub Junior i Iskru uzdigao na pijedestal, već je stvorio mnoga nova prijateljstva iz godine u godinu uključujući mlade generacije”, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća zadužena za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Govoreći o saradnji sa gradom Mostarom koja se godinama unazad realizuje u različitim oblastima naročito ističući zadovoljstvo što je značajan doprinos toj saradnji doprineo sport i razmena dece, Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta podsetio je da će i ove godine 22. avgusta, u okviru razmene mladih četrdesetak sportista i trenera otići u Mostar.

“Generacije mladih sportista iz Kragujevca i Mostara, učvršćivale su, negovale i doprinosile saradnji dva grada i zbog toga treba da budemo ponosni jer svi zajedno činimo da unapredimo i razvijemo prijateljstvo uključujući sve više dece”, kazao je Urošević.

U okviru posete Mostaru, delegacija koja je krenula iz Kragujevca tradicionalno se sastala sa prijateljima iz Sportskog saveza Mostara, članovima Udruženja skakača, a na 453. visinskim skokovima sa Starog mosta, Stefan Jeftić, član Kluba ekstremnih sportova zauzeo je drugo mesto. Prema rečima organizatora, 16. tandem biciklistički maraton ispunio je sva očekivanja i organizatora i domaćina.

“Bližimo se drugoj deceniji postojanja i dobijamo sve veći broj simpatizera i učesnika i iz drugih gradova pa i zemalja. Ove godine prvi put nisam vozio maraton, prvi put sam posmatrao manifestaciju sa strane i veoma je lep osećaj kada shvatite da vaša ideja može i bez vas da se realizuje, a tradicija i vredi samo onda kada ne zavisi od pojedinca”, zaključio je Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijskog kluba “Junior”.

Nema komentara

Odgovorite